Halo 5, de game die ik op Legendary heb uitgespeeld met Domingo (ja, ik wil toch even stoer doen hiermee) heeft een update! Het geldt voor de multiplayer van de game, de plek waar ik om de haverklap loop te tieren naar mijn scherm en daarna weer ragequit. Wat is er allemaal nieuw in deze update?

Er zijn hier en daar weer wat tweaks voor Warzone. Zo heb je bijvoorbeeld langere bans voor mensen die een potje joinen, vervolgens stilstaan en helemaal niks doen (en toch punten vergaren als het potje wordt gewonnen). De ontwikkelaar blijft bezig met het monitoren van exploits en mensen die manieren vinden om zonder te spelen punten te verdienen (waarom the fuck doe je dit überhaupt? Je wilt toch gamen?).

Armor

Ik heb jullie wel door, jullie zien het plaatje hierboven en denken ‘hey, dat is vet!’. Nou, laten we dan gelijk maar de armor stukken erbij pakken. Infinity’s Armory krijgt een update met nieuwe battlegrounds, nieuwe wapens (en skins), nieuwe armor (en skins) en verschillende tweaks zoals ik al eerder aangaf. Op Halo Waypoint (community platform van 343 Studios) staat het onderstaande plaatje als teaser. Ze laten nog niet alles zien.

Halo 5 armory

Die regenboog bullshit voor de wapens vind ik niet heel vet, maar die Enforcer en Infiltrator armorstukken zien er wel echt dik uit! Maar wat dacht je van de Achilles armor set?

halo5achilles

Deze kan je krijgen door twee Spartan Company Mastery Commendations te verdienen met je Company. Je moet dan level 3 worden in alle Kill Commendations waardoor je de Achilles armor set krijgt. Als je dan level 5 wordt, dan krijgen jij (en je Company) ook de helm. Dit is mij allemaal een beetje abracadabra, maar je weet nu wel hoe je ze moet krijgen. Wil je de Kill commendations bekijken, check dit dan even.

Twee nieuwe maps

In de update zitten ook twee maps, Urban en Riptide. Die laatste is een Arena remix map en daar komt later meer informatie over. Voor nu moeten we het met het nietszeggende plaatje hieronder doen.

Halo5mapriptide

Riptide is een nieuwe uitvoering van Fathom en Urban (plaatje hieronder) is een Warzone Assault variant op Noctus. Zoals je ziet is het in Urban wat centraler qua gevecht, maar er zijn genoeg gelegenheden om met je voertuigen rond te crossen. De map moest niet te veel verschillen van Noctus maar wel anders aanvoelen. Als ik het zo zie, voorspel ik vele sniperkills. Ik zie al genoeg camper-punten om alle rondspringende idioten in het midden kapot te knallen. Minder verticale gameplay en meer in de diepte werken of gebruik maken van je voertuigen. Kan dus wel leuk worden.

halo5urban

Kortom, weer genoeg leuke toevoegingen om Halo 5 weer eens uit je (digitale) kast te halen en te gaan spelen! Ik heb een backlog van hier tot Tokio, dus ik sla hem even over! Wat vinden jullie van deze toevoegingen? Dikke update, of dikke skip?

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Maurits Clear
Maurits Clear
7 jaren geleden

Eerst Fallout4 spelen, dan Halo5 🙂