Op de DICE Summit (Design, Innovate, Communicate, Entertain) werden er interessante nieuwtjes naar buiten gebracht. Zo ook een nieuwtje voor Halo fans.

Bonnie Ross, verhalenbewaker van het Halo universum, had een interessante presentatie op DICE 2017 over de geschiedenis van Halo. Het ging onder andere over bepaalde keuzes die zijn gemaakt op het gebied van multiplayer. Zo hebben ze geleerd van de launch van The Master Chief Collection, maar ook van de multiplayer van Halo 4 waar veel kritiek op was. Voor de multiplayer van Halo 5 hebben ze tijdens de ontwikkeling veel eSports fans gevraagd wat ze willen en wat ze graag terug zien qua mogelijkheden. We kunnen best stellen dat 343 Studios het goed heeft gedaan want de game is nu één van de grootste eSports games op de Xbox One.

Mijn grootste kritiek

De kritiek op Halo 5 was ook mijn persoonlijke grootste kritiek, geen split-screen multiplayer Elke Halo shooter tot aan Halo 5 had een split-screen multiplayer! Gelukkig gaf Bonnie Ross aan dat toekomstige Halo shooters sowieso een split-screen multiplayer zullen bevatten en dat is goed nieuws! Lekker op de bank met een maat een dagje Halo er doorheen knallen. Tenminste, dat hoop ik, want Bonnie Ross heeft niet specifiek gesproken over de campaign. Het kan net zo goed om een multiplayer modus gaan en dat zou jammer zijn. Het is in ieder geval goed nieuws dat de studio het weer gaat introduceren, want ik miste de optie toch echt wel! Wie weet wordt er een Halo 6 aangekondigd dit jaar op de E3. Natuurlijk gaan we dan als bazen (met veel scheldpartijen) de game op Legendary uitspelen (of niet Domingo?). Domingo: of niet Niels?

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Rene Katerberg
5 jaren geleden

Of niet Jeffrey?