Er is weer een nieuw hoofdstuk in onze vast rubriek “Ome Phil vertelt”. Deze keer antwoorden over de volgende generatie Xbox.

Phil heeft pas geleden op Twitter laten weten dat Microsoft nog steeds volledig achter zijn console staat en dat zij hier absoluut nog geen afscheid van willen gaan nemen. Hij geeft aan dat hij de zorgen snapt die sommigen hebben over een eventueel afscheid wat betreft het maken van consoles maar de hoofdbaas van Xbox laat weten dat deze zorgen niet nodig zijn. Zeker niet gezien de nieuwe games die komen en de nieuwe User Interface. Dit geeft aan dat men bij Xbox nog volop bezig is met de console. Hij voegt er nog even aan toe dat er in 2016 wel meer staat te gebeuren.


Generatie 8 van de videogame consoles viert dit jaar zijn tweede verjaardag. De console begint langzaam maar zeker terug te komen na de slechte start die het heeft gehad. De vraag is alleen of de One zijn target gaat halen voordat er een nieuwe console in de winkel komt. De tijd tussen de generaties wordt steeds korter en er is een kans dat de volgende Xbox sneller komt dan wij verwachten.

Op de vraag of men daar al aan denkt geeft Phil aan dat het zijn volle verwachting is dat er uiteindelijk een volgende generatie Xbox zal gaan komen.

 

Eric ‘e’ Neustadter

Een ander Twitter nieuwtje kwam van Eric Neustadter. De Xbox Live director of architecture gaat na 18 jaar trouwe dienst Microsoft verlaten.

2402012-eheadshot[1]Hij is 18 jaar geleden als consultant begonnen en heeft een cruciale rol gespeeld in het opzetten en ontwikkelen van Xbox Live. Hier is hij meer dan 14 jaar mee bezig geweest. Xbox Live heeft op dit moment meer dan 48 miljoen gebruikers. Het laatste wat hij heeft gedaan was de Xbox Advanced Technology Group vormen. Men zegt dat Neustadter de allereerste Xbox Live gamertag bekend als ‘e’ heeft gemaakt. Waarom hij het bedrijf verlaat is onbekend.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments