Seizoen 8 brengt mega update voor Sea of Thieves!

Vanaf 22 november kunnen spelers met Season 8 aan de slag. Het nieuwe seizoen brengt een flinke dosis nieuwe content! Wat mag je verwachten?

Aanstaande dinsdag staat alweer het 8e seizoen van Sea of Thieves op de planning. Ieder seizoen brengt natuurlijk een nieuwe Plunder Pass, met bijbehorende cosmetics om vrij te spelen. Leuk nieuws voor de fashion diva’s, maar niet veel bijzonders. Met de release van seizoen 8 mogen we echter ook nieuwe content verwachten. En om maar alvast een schot voor de boeg te geven, seizoen 8 wordt de natte droom voor de PVP’ers onder ons.

Nieuwe Factions en PVP on-demand

In bovenstaande content update video zien we dat er twee nieuwe Factions aan Sea of Thieves toegevoegd gaan worden. The Guardians of Fortune, loyaal aan de Pirate Lord en zijn vrienden. En de Servants of the Flame, soldaten van Flameheart en The Reaper’s Bones. Met de introductie van beide nieuwe Factions ontstaan ook nieuwe mogelijkheden om progressie te boeken. Goed nieuws natuurlijk voor onze vrienden die alle bestaande Factions al op level 75 hebben weten te zetten.

Net als bij de overige Factions kun je voten (op je boot, bij de Hourglass of Fate) om onder de nieuwe Factions te gaan varen. Je kunt dan als speler de reguliere voyages blijven doen. Maar een vote op de nieuwe Factions betekent vooral dat je klaar moet staan voor PVP-combat. Je wordt namelijk zichtbaar voor de vijand. Stem jij voor The Guardians of Fortune, dan kunnen spelers van Servants of the Flame jou zien. Via een nieuw systeem moet het vervolgens mogelijk worden om razendsnel bij de vijandelijke schepen te komen. Dat gaat onder water en bovenstaande trailer laat hier indrukwekkende beelden van zien. Eenmaal bij de vijand aangekomen ontstaat er een cirkel op de map (zoals je dat kent van Arena destijds) en kan het gevecht beginnen. Het gevecht is klaar, wanneer één van de schepen gezonken is. Win je meerdere gevechten achter elkaar dan treden er multipliers in werking en zal de grade van jouw Faction ook hoger worden.

Het boeken van progressie voor beide Factions zorgt ervoor dat je nieuwe gebieden unlocked. De ontwikkelaars hebben het in bovenstaande content update over Allegiance Level 100. Wat dat precies betekent en hoeveel werk dat is, kan ik nu nog niet overzien. In ieder geval kunnen The Guardians of Fortune gebruik gaan maken van nieuwe gebieden in de Athena’s Fortune tavern en de Servants of the Flame van de Reaper’s Liar (een grot onder de Reaper’s Hideout). Om dit vrij te spelen zul je tevens Pirate Legend of Reaper Level 75 moeten zijn. In deze gebieden kun je exclusieve rewards vrijspelen, waarbij het ook mogelijk gaat worden je looks volledig te veranderen. Het ziet er indrukwekkend uit!

Over Sea of Thieves

Mocht je nieuw in de game zijn en wat tips willen? In dit artikel hebben we er een heel aantal beschreven. Twijfel je of Sea of Thieves wel iets voor je is? In deze, volledig objectieve en fanboy-vrije review, hebben we 1000 dagen na de release Sea of Thieves opnieuw flink onder de loep genomen. En ten slotte, wil je graag horen hoe andere spelers over de nieuwste updates van Sea of Thieves denken? In onze regelmatig terugkerende videoshow de Tavern Talk gaan we hier uitgebreid op in!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties