Mac Walters is voor de ingewijden geen vreemde. Als schrijver van de Mass Effect serie heeft hij veel aanzien gekregen. Dus het is opletten geblazen als deze man een carrière switch maakt.

Niet zomaar eentje. Mac is de big boss van een nieuwe studio genaamd Worlds Untold. Een naam die al veel belofte in zich heeft. De studio heeft zijn basis in Vancouver (Canada) en heeft nu al een aardig team onder zijn dak. Natuurlijk als eerste Mac Walters zelf, een veteraan uit de industrie met meer dan twee decennia ervaring in games en schrijven. Meest recentelijk was Walters de projectdirecteur van Mass Effect Legendary Edition en daarvoor was hij de hoofdschrijver van Mass Effect 2 en Mass Effect 3.

Maar er lopen meer zwaargewichten rond. Zo zien we Audio Director, Sotaro Tojima, die meer dan 20 jaar ervaring heeft in videogame-audio op titels als Metal Gear Solid en HALO; Hoofd productie, Elizabeth Lehtonen, die heeft gewerkt aan Dragon Age-, De Sims- en Angry Birds-franchises; en Head of Art, Ramil Sunga, die meer dan twee decennia creatieve ervaring heeft in verschillende Concept Art-rollen op Mass Effect Andromeda, Anthem en de volledige line-up van Dragon Age-titels en als laatste Head of Technology, Ben Goldstein, met bijna twee decennia ervaring in de game-industrie, leidde projecten zoals de volgende generatie Xbox One-versie van Assassin’s Creed IV: Black Flag, de PS4-versie van For Honor en werkte recentelijk bij Tesla en Cruise aan het uitbouwen van hun respectievelijke simulatieplatforms.

De studio gaat zich richten op triple A titels in het actie/avonturen genre waarin men de nadruk op het verhaal wil gaan leggen. Het debuutproject van het team  zal een actie-avonturenspel in de nabije toekomst in een adembenemende wereld vol mysterie en verkenning zijn.

We creëren ongelooflijk betekenisvolle verhalen waarvan we geloven dat ze het beste kunnen worden verteld en ervaren door middel van spel. We beginnen met het maken van werelden waar we allemaal van dromen om te ontdekken en dan plaatsen we de speler in de hoofdrol van de meest onvergetelijke avonturen. Het team van NetEase Games deelt onze visie en passie om geavanceerde technologie te gebruiken om de best mogelijke nieuwe games te creëren. De steun en creatieve vrijheid van hun teams biedt ons de mogelijkheid om die visie waar te maken.

aldus Mac Walters, CEO van Worlds Untold. 

NetEase Games gelooft in het in staat stellen van makers om buiten de gebaande paden te denken en hun visie zo naadloos mogelijk uit te voeren. Worlds Untold bouwt aan een team van zeer ervaren individuen om nieuwe werelden en actie-avonturengames voor iedereen te ontwikkelen en we zijn verheugd om te zien wat Mac en het team produceren.

aldus Simon Zhu, president van wereldwijde investeringen en partnerschappen bij NetEase Games.

Je kan de studio op XLinkedInYouTube en Instagram volgen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties