Momenteel werken ze bij BioWare keihard aan Dragon Age: Dreadwolf maar zodra dat project af is, wat nog wel tot eind volgend jaar kan duren, gaat de aandacht naar de nieuwe Mass Effect. Hoewel die game nog in pre-productie zit sijpelen er toch al enkele details/geruchten over naar buiten.

Eigenlijk iedereen is het er wel over eens. Mass Effect Andromeda was geen slechte game maar kon ook zeker niet tippen aan de originele trilogie. Met name het gebrek aan urgentie en tempo was hier als schuldige voor aan te wijzen en dat had weer te maken met de meer open wereld die ze bij Andromeda toegevoegd hadden.

Onlangs deed Jez Corden van Windows Central mee aan aan de Xbox Two podcast en hierin beweerde hij dat BioWare die open wereld formule voor de nieuwe Mass Effect in de prullenbak gooit en in plaats hiervan zich weer gaat richten op de meer lineaire structuur van de drie eerste delen.

Ik heb gehoord dat Mass Effect de open wereld achter zich laat en teruggaat naar zijn oorspronkelijke formule. Ik weet niet of dit 100% accuraat is, maar het is een gerucht uit de industrie.

Jez Corden

Hoeveel waarde we hier aan moeten hechten kun je je afvragen, de game zit nog maar in pre-productie. De kans is dus vrij groot dat zelfs BioWare zelf nog niet helemaal zeker weet wat ze precies met de game gaan doen. Desondanks klinkt de meer lineaire structuur mij als muziek in de oren. Op die manier kunnen ze weer een groots en meeslepend verhaal vertellen. Voordat het echter zover is moeten we nog wel echt wat geduld opbrengen want het gaat nog wel even duren voordat we de diverse sterrenstelsels weer mogen verkennen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties