Afgelopen week op 7 november was het N7-Day. Liefhebbers van Mass Effect kijken altijd reikhalzend uit naar deze datum in de hoop op een nieuwtje rondom hun favoriete franchise. Er was wel iets, maar of we er nu echt blij van moeten worden…

Bijna drie jaar geleden kondigde BioWare aan dat ze begonnen waren aan een nieuw deel van Mass Effect. Daarna werd het echter akelig stil. Af en toe een keer een afbeelding of een vage teaser, maar daar bleef het ook bij. Afgelopen woensdag kregen we opnieuw een vage teaser.

De trailer zegt niet zo heel veel. We zien een gedaante in een jas met N7-logo’s en een helm die in de richting van een schip loopt. Verder zien we ook iets van een nachtclub met diverse verschillende rassen zoals een Asari, Salarian, een Geth met kleding en een Angara die we leerden kennen in Andromeda. Hiermee wordt de suggestie gewekt dat deze nieuwe game zich wel eens een flink eind verder in de toekomst af zou kunnen spelen dan de originele trilogie, maar BioWare heeft hier verder nog helemaal niks over gemeld.

Daarnaast is ook de bijbehorende blogpost flink uitgeplozen. Hier was namelijk een serie eentjes en nulletjes in te vinden die zich lieten vertalen naar het woord Epsilon, inderdaad, dezelfde werktitel die de allereerste game bijna twintig jaar geleden ook had.

We moeten nog behoorlijk wat geduld hebben

Geen details, geen beelden, geen trailer. Je zou zeggen dat de ontwikkeling van de game dan nog niet heel ver is en dat klopt. Volgens Jeff Grubb hoeven we de release nog lang niet te verwachten. In zijn podcast liet hij weten dat Mass Effect eenzelfde soort tijdspad gaat volgen als Dragon Age: Dreadwolf, die andere titel van BioWare. Dragon Age zou ergens in 2024 eindelijk uit moeten gaan komen, maar werd al in 2018 aangekondigd. Als we die logica volgen dan zou de volgende Mass Effect nog wel eens tot ergens in 2028 of 2029 op zich kunnen laten wachten. En dat duurt nog wel even. Max Verstappen zou dan al negenvoudig wereldkampioen Formule 1 kunnen zijn, AI zou de wereld al kunnen overheersen en mederedacteur Niels zou dan eindelijk zijn backlog eens uitgespeeld kunnen hebben.

Kortom, we moeten nog behoorlijk wat geduld hebben. Balen van die teaser dan, of niet? Als je het mij vraagt niet. BioWare laat ons weten dat ze aan de game werken, maar creëert nog geen hype waar ze over een jaar of zes totaal niet aan kunnen voldoen. Die laten wel eens iets zien als ze wat concreets in handen hebben en dat is de enige juiste weg wat mij betreft. Ik pak tot die tijd het verhaal van Shepard nog wel eens op.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties