Het is tijd voor het allerlaatste deel in de Easy Achievement Sunday reeks. In deze reeks bespreken we games die je lekker op je vrije zondag van kop tot staart kunt doorlopen. Games die vermakelijk en betaalbaar zijn en relatief snel 1000G (of meer!) opleveren.

In april, mei en juni heb je kunnen lezen over games die geschikt zijn om je gamerscore in korte tijd op te poetsen. In de Easy Achievement Sunday column van april besprak ik de volgende vijf games:

1. What Remains of Edith Finch
2. Guns, Gore and Cannoli 2
3. Samsara
4. Brothers: A Tale of Two Sons
5. Paw Patrol: On a Roll

In de Easy Achievement Sunday column van mei kwamen deze games aanbod:

6. Life is Strange: Before the Storm
7. Shred it!
8. Transference
9. Super Destronaut DX
10. Never Alone (Kisima Ingitchuna)

Na de Easy Achievement Sunday column van juni Afgelopen maandjuni ben je mogelijk met deze games aan de slag geweest:

11. Among the Sleep
12. Blackwood Crossing
13. The Journey Down: Chapter 1
14. Limbo
15. The Walking Dead: Michonne

Nu is het tijd voor de laatste bijdrage in de Easy Achievement Sunday-reeks van dit voorjaar. Voorlopig stop ik er even mee. Mocht je graag een nieuwe reeks zien, laat het dan weten. Wie weet pakken we het dan weer een keer op. In de tussentijd ben ik natuurlijk erg benieuwd naar je gamerscore, dus vergeet deze niet te delen in de comments en laat zeker ook even weten welke game uit de lijst jij van harte kunt aanbevelen. Anywho, tijd voor de laatste paar games. Dit is jouw moment om te shinen op de gamerscore ranglijst!

Firewatch

Firewatch is één van de betere Indie games die ik afgelopen jaren heb gespeeld. De ontwikkelaars van Campo Santo hebben een prachtige wereld weten te creëren. In Firewatch volg je het verhaal van een fire lookout in de nasleep van de grote branden in Yellowstone National Park (1988). Je speelt als Henry die na een tamelijke ongelukkige periode in zijn leven een baan heeft aangenomen als Firewatch in Wyoming. Het is jouw taak om het bos veilig te houden. Firewatch is een first person adventure game.

Achievements: 1000G
Speelduur: 4 – 6 uur
Prijs: 19,99

The Vanishing of Ethan Carter

The Vanishing of Ethan Carter is sterk verhaalgedreven horror exploratie game die je in first person perspective speelt. Het verhaal speelt zich af in een open wereld en in deze open wereld is het doel om via speur- en puzzelwerk de dood van de familie Carter te onderzoeken en het mysterie op te lossen.

Achievements: 1000G
Speelduur: 2 – 4 uur
Prijs: 19,99

Alles van Ratalaika

Als je zelfbeeld echt volledig samenhangt met de hoogte van je gamerscore dan geven de games van ontwikkelaar Ratalaika de boost die je nodig hebt om weer een tijde vooruit te komen. Denk bijvoorbeeld aan Iron Snout, Midnight Deluxe, Attack of the Toy Tanks, en tientallen anderen games. Persoonlijk zijn dit niet mijn favoriete games en ik heb ze zeker ook niet allemaal gespeeld. Maar, de meeste Ratalaika games zijn binnen een uur uit te spelen en leveren dus super snel 1000G op. Verwacht echter niet een sterk verhaal, soepele controls en een grafisch spektakel.

Achievements: +10000G
Speelduur: afhankelijk van de game, meestal 0 – 1 uur
Prijs: < 10 euro

Black the Fall

Black the Fall is een 2D puzzel platformer met een politiek tintje. In een qua art design indrukwekkend vormgegeven wereld probeer jij in het spel het communistisch regime te ontvluchten. Timing, planning, snelheid en creativiteit in het oplossen van puzzels is daarbij key!

Achievements: 1000G
Speelduur: 2 – 4 uur
Prijs: 14,99

Storm Boy

Storm Boy is gebaseerd op het gelijknamige boek van Colin Thiele (1964). In Storm Boy is het de bedoeling om drie kleine pelikaantjes te redden door simpele puzzels op te lossen. Een matige game die het succes van het boek weinig eer aan doet. Er staan beslist betere titels in de Easy Achievement Sunday reeks. Maar goed, een easy 1000G afsluiter, speciaal voor jullie!

Achievements: 1000G
Speelduur: 1 uur
Prijs: 5,99

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments