Het is tijd voor het derde deel in de Easy Achievement Sunday reeks. In deze reeks bespreken we games die je lekker op je vrije zondag van kop tot staart kunt doorlopen. Games die vermakelijk en betaalbaar zijn en relatief snel 1000G (of meer!) opleveren.

In april en mei heb je kunnen lezen over games die geschikt zijn om je gamerscore in korte tijd op te poetsen. In de Easy Achievement Sunday column van april besprak ik de volgende vijf games:

1. What Remains of Edith Finch
2. Guns, Gore and Cannoli 2
3. Samsara
4. Brothers: A Tale of Two Sons
5. Paw Patrol: On a Roll

In de Easy Achievement Sunday column van mei kwamen deze games aanbod:

6. Life is Strange: Before the Storm
7. Shred it!
8. Transference
9. Super Destronaut DX
10. Never Alone (Kisima Ingitchuna)

Voor de maand juni heb ik weer een vijftal nieuwe games voor je uitgezocht. Veel gameplezier!

Among the Sleep

In Among the Sleep, een psychologisch horrorspel, ervaar je de wereld door de ogen van een peuter met een levendige fantasie. Het verhaal gaat erover dat je op een nacht wakker schrikt in een leeg en donker huis en er is niemand. Je gaat op zoek naar je moeder, maar ook zij is nergens te bekennen. Je vindt echter wel een teddybeer die je waarschuwt. Door te speuren en puzzels op te lossen probeer je te achterhalen wat er aan de hand is en merk je dat niets is wat het lijkt. Among the Sleep is het type game waarbij je tijdens het spelen voortdurend kippenvel krijgt door de spanning, mede dankzij de onheilspellende art style in combinatie met de duistere muziek.

Achievements: 1000G
Speelduur: 4 uur
Prijs: 14,99

Blackwood Crossing

Blackwood Crossing is een van de betere verhalende (puzzel)games die ik afgelopen tijd gespeeld heb. Het is een intrigerende verhaal dat draait om de band tussen Finn en Scarlett, een verweesde broer en zus. Wanneer Scarlett gedesoriënteerd wakker wordt tijdens een treinreis, kruist er een mysterieuze figuur haar pad en verandert een gewone treinreis in een magisch verhaal over het leven, de liefde en verlies. Het spelen in first person perspectief en de intense broer-zus relatie, maken deze game extra aangrijpend.

Achievements: 1000G
Speelduur: 2 – 3 uur
Prijs: 15,99

The Journey Down: Chapter 1

The Journey Down is een klassieke point-and-click puzzel- en avonturenspel. In Kingsport Baai proberen Bwana en zijn trouwe sidekick Kito hun benzinestation draaiende te houden. En om dat te doen lijkt alles (met veel humor) geoorloofd. In het eerste hoofdstuk van The Journey Down gaat het om de zoektocht naar een verdwenen dagboek en proberen zij het ware lot te ontrafelen van hun lang geleden verdwenen vader, kapitein Kaonandodo. De game kenmerkt zich door de vele handgeschilderde omgevingen en heerlijke jazz en reggae muziek op de achtergrond.

Achievements: 1000G
Speelduur: 1 – 2 uur
Prijs: 9,99

Limbo

Limbo is een 2D puzzel platformer en is ontwikkeld door Playdead. Het is een spel dat je vooral zelf moet gaan ervaren en dat zich moeilijk laat beschrijven. Absoluut een van de betere platformers die ik ooit gespeeld heb!

Achievements: 1000G
Speelduur: 6 – 8 uur
Prijs: 9,99

The Walking Dead: Michonne

The Walking Dead bestaat uit een aantal seizoenen en ieder seizoen bestaat uit een aantal episodes. Het zijn allemaal point-and-click avonturengames. The Walking Dead: Michonne is seizoen 4 en bestaat uit een drietal episodes. in tegenstelling tot de andere 4 seizoenen, staat dit seizoen op zichzelf en kan dus gespeeld worden zonder voorkennis van de eerdere games. The Walking Dead: Michonne gaat over Michonne, een met zwaard bewapende personage uit Robert Kirkmans bestseller-stripboeken. In een wereld overgenomen door walkers, moet zij zien te overleven samen met haar crew. De walkers blijken echter niet haar enige vijand. Michonne wordt geplaagd door haar verleden en moet omgaan met onvoorstelbaar verlies en verdriet.

Achievements: 1000G
Speelduur: 2 – 4 uur
Prijs: 12,99 (ook in Game Pass!)

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments