Er is een tijd in je leven dat er maar één ding telt: achievements! Mocht je daar nu middenin zitten dan hebben we goed nieuws voor je. De komende vier lente maanden zullen we op de 1e zondag van de maand een aantal games met je delen om je te helpen je gamerscore beter te laten matchen met je ongeëvenaarde ego. 

Het is eten of gegeten worden op de maandelijkse gamerscore ranglijst. Grote games zoals The Division 2 en Red Dead Redemption 2 vergen het uiterste van je tijd, maar leveren amper achievements op. Je gaat er onder gebukt, slaapt slecht, reageert kortaf. In de groepsapp ben je een makkelijke prooi voor grapjes. Met de ziel onder je arm ga je naar je werk, werk je routinematig je werkzaamheden af en probeer je onopgemerkt de dag te overleven. Je hebt zoveel meer te bieden dan die luttele 300G aan het einde van de maand. Get yourself together soldier, en kom uit die slachtofferrol! Het is tijd dat je weer regie neemt en de redactie van Xbox Nederland is er om je hierbij te helpen.

‘het is eten of gegeten worden op de maandelijkse gamerscore ranglijst’

In de serie genaamd Easy Achievement Sunday zullen we telkens een aantal games bespreken. Games die vermakelijk en betaalbaar zijn, bij voorkeur tussen je zondagochtend ontbijt en lunch afgerond kunnen worden, en die natuurlijk zorgen voor een flinke injectie met 1000 mmol aan achievements. Voor de maand april zijn er vijf voor je geselecteerd:

What Remains of Edith Finch

What Remains of Edith Finch is een van de tofste adventure games die ik het afgelopen jaar heb gespeeld. In de game speel je met Edith Finch, de laatst overgebleven telg van de Finch family. Met Edith keer je terug naar haar ouderlijke huis en ga je op onderzoek uit om te weten te komen hoe haar familieleden (op veelal bizarre wijzen) zijn overleden. De game wordt gekenmerkt door een intens verhaal, prachtige art-style en afwisselende gameplay. 

Achievements: 1000G
Speelduur: 3 uur
Prijs: 19,99 of gratis in de Game Pass

Guns, Gore and Cannoli 2

In deze heerlijke over-the-top sidescroller 2D-platformer van onze Belgische zuiderburen Crazy Monkey Studios speel je weer met Vinnie. Een Italiaanse mob boss, charismatisch, brutaal, met heerlijke humor en met iets te veel zelfvertrouwen. In de game leg je het lood aan de schedel van vele zombies en Nazi’s en vecht je je een weg door verschillende tussenbazen. Om vervolgens voorgoed af te rekenen met een beruchte nazi eindbaas. De game biedt voldoende uitdaging. Met name de verschillende bazen, en de hordes vijanden die hen vergezellen, vragen het nodige van je skills, het spaarzaam omgaan met je munitie, anticiperen op het type vijand en het snel wisselen tussen wapens. Gelukkig is er altijd nog wel ergens ‘some good cannoli’ te vinden.

Achievements: 1000G
Speelduur: 5 uur
Prijs: 12,99

Samsara

Samsara is een uitdagende puzzel platformer, met prachtige artistieke en originele level designs. In alle 77 levels is het doel van het spel simpel: beweeg van punt A naar punt B. Om dat te realiseren moet er een puzzel gelegd worden bestaande uit verschillende fysieke elementen en portals die je personage laten switchen naar de upper world of lower world. Hoewel er duidelijk een leercurve zit in de game, kan ik niet ontkennen dat sommige levels mij tot waanzin gedreven hebben. Maar uiteindelijk, soms na één of meerdere koppen koffie (oké oké, én af en toe mijn vriendin als hulplijn), is er dan toch altijd wel een aha-momentje. De geoefend puzzelaar zal het ongetwijfeld lukken om de game tussen ontbijt en lunch te voltooien.

Achievements: 1000G
Speelduur: 2 – 3 uur
Prijs: 14,99

Brothers: a Tale of Two Sons

Deze adventure game, gemaakt door de Zweedse filmregisseur Josef Fares, won in 2014 de BAFTA awards voor Best Game Innovation. Op indrukwekkende wijze speel je deze single-player game vanuit een co-op perspectief. Je bestuurt de twee broertjes die beide specifieke skills tot hun beschikking hebben en die nodig zijn in het oplossen van puzzels en het verslaan van visueel indrukwekkende bazen. Dat allemaal met een prachtig onderliggend verhaal over broederschap, verlies en rouw, welke op een emotionele en meeslepende wijze verteld wordt aan de gamer. 

Achievements: 1000G
Speelduur: 4 uur
Prijs: 19,99

Paw Patrol: On a Roll

Geen klus is te groot en geen pup is te klein! Dus, wil je écht efficiënt die achievements binnen halen dan zet je ook je kinderen en buurkinderen aan het werk in deze 2D platformer. Samen met Ryder en alle 8 pups doorloop je verschillende levels en los je kleine puzzels op om uiteindelijk de reddingsmissie met succes te volbrengen en je mede stadsgenoten van Adventure Bay te redden!

Achievements: 1000G
Speelduur: 4 – 6 uur
Prijs: 39,99

Hopelijk kun je met deze vijf tips de komende maand uit de voeten. Welke games heb jij met veel plezier gespeeld? En wat waren voor jou Easy Achievement Sunday games?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments