Het is tijd voor een tweede deel in de Easy Achievement Sunday reeks. In deze reeks bespreken we games die je lekker op je vrije zondag van kop tot staart kunt doorlopen, vermakelijk en betaalbaar zijn en relatief snel 1000G (of meer!) opleveren.

Begin April heb je in de eerste Easy Achievement Sunday van deze lente kunnen lezen over games die geschikt zijn om je gamerscore in korte tijd op te poetsen. Wellicht ben je afgelopen maand wel aan de slag gegaan met één of meerdere van de 5 games die in deel 1 besproken zijn:

1. What Remains of Edith Finch
2. Guns, Gore and Cannoli 2
3. Samsara
4. Brothers: A Tale of Two Sons
5. Paw Patrol: On a Roll

In het tweede deel van de reeks zullen opnieuw een aantal games besproken worden. Mocht je zelf ook ideeën hebben voor een Easy Achievement Sunday game, kom ze dan gezellig met ons uit wisselen op het Discord kanaal van XboxNederland.nl.

Life is Strange: Before the Storm

Life is Strange: Before the Storm is een prequel van Life is Strange. In Before the Storm, een point-and-click story-driven avonturengame, speel je als Chloe Price. In dit deel kom je te weten hoe Chloe en Rachel elkaar hebben leren kennen en zie je over drie episodes hoe hun relatie ontwikkelt. Het verhaal vormt de aanloop naar Life is Strange 1. Een van de belangrijke kenmerken van deze game is dat al je acties consequenties hebben. Dit maakt de game uniek, omdat het onder andere daardoor mogelijk is om verschillende verhaallijnen te ervaren, afhankelijk van de keuzes die je gedurende het spelen van de game maakt. Met een Metacritic score van 82 kunnen we toch wel stellen dat de game doorgaans onder Xbox gebruikers als zeer positief beoordeeld wordt.

Achievements: 1000G
Speelduur: 6 – 9 uur
Prijs: 13,59 (en in de Game Pass!)

Shred It!

Shred It! is een heerlijke (eindeloze) runner ontwikkeld door Extra Mile Studio. In Shred It! stap je met één van de beschikbare paper-crafted cartoony personages op een snowboard en probeer je zo ver mogelijk de berg af te snowboarden met tricks en special abilities. De wereld in Shred It! ziet er prachtig uit, heeft een dynamisch weersysteem en bovenal heerlijke muziek! Ook een ideale game om met je kinderen samen te spelen.

Achievements: 1550G
Speelduur: 4 – 5 uur
Prijs: 9.99

Transference

Na de eerste Easy Achievement Sunday heb ik op Discord het advies gekregen om Transference eens te proberen en dat heb ik gedaan. Met veel plezier. Transference is een psychologische thriller waarbij ik vrijwel iedere minuut met kippenvel gespeeld heb. In first-person perspectief doorloop je verschillende kamers in een huis met als doel om te onderzoeken wat er in de familie van een gestoorde wetenschapper gebeurd is. De game is als het ware een escape room. Door puzzels op te lossen speel je fragmenten vrij waarmee de verhaallijn zich verder vormt. De game is vrij prijzig voor de beperkte speelduur, maar kan wat mij betreft prima gezien worden als waardig alternatief voor een avondje bioscoop of een middagje escape room. Het enige dat dan nog ontbreekt is de popcorn.

Achievements: 1000G
Speelduur: 1 – 2 uur
Prijs: 24,99

Super Destronaut DX

Mocht je man of vrouw het geen goed idee vinden dat je een arcade kast plaatst in je gamekamer, dan is Super Destronaut DX wellicht een geschikt alternatief. Super Destronaut DX is een echte retro space shooter waarbij de pixels van je beeldscherm spatten, gevolgd door de vele achievements in amper één uur speeltijd.

Achievements: 1000G
Speelduur: 0 – 1 uur
Prijs: 4.99

Never Alone (Kisima Ingitchuna)

Never Alone is een puzzel platformer waarbij je tevens op interactieve wijze kennismaakt met de gewoontes, mythes, rituelen en geschiedenis van de bevolking op Alaska. De game is ontwikkeld door Upper One Studio, waarbij een deel van het ontwikkelteam hun roots heeft in de indianenstammen op Alaska. In Never Alone speel je met Nuna van de Iñupiaq stam. In haar zoektocht probeert zij te ontdekken waar de sneeuwstormen op Alaska vandaan komen. De gameplay bestaat uit het oplossen van puzzels en na iedere puzzel (8 hoofdstukken in totaal) speel je een prachtig interview vrij dat verder vorm en verdieping geeft aan het verhaal van Nuna.

Achievements: 1175G
Speelduur: 4 – 5 uur
Prijs: 14.99

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments