Vorige week werd een filmpje op Youtube gezet met daarin de aankondiging dat Capcom aan de bak gaat met een Resident Evil 2 remake! Want waarom niet? Remakes brengen tonnen aan geld binnen voor relatief weinig werk! Ka-ching!

Stiekem vinden veel mensen dit heel erg leuk en waarom ook niet. Een klassieke game uit jouw jeugd wordt weer tot leven gebracht met graphics anno 2015 (tenminste, dat hopen we). Laten we eerlijk zijn, de graphics hieronder zijn niet eens een replay meer waard. Tenminste, ik ben zo’n persoon die soms een allergie heeft voor te weinig pixels (waarschijnlijk word ik vannacht via ‘een ongeluk’ omgebracht door retro gamers). Er zijn tussendoor wel wat remakes gekomen op de Gamecube, maar het was toen nog niet zo succesvol als de huidige markt.

resident-evil-2-psx-05

Dan is het onderstaande een stuk beter met links een remake en rechts de Wii U de Playstation versie (hehe, flauw, ik weet het).

residentevil

 

Maar goed, even zonder dollen. In de video wordt al aangegeven dat mensen al jaren vroegen om een Resident Evil 2 remake. Het project verkeert nog in een erg vroeg stadium waardoor het wel even kan duren voordat er een update komt, maar het komt er wel!

Verder heeft de man in de video (Hirabayashi) zeer veel dankbaarheid richting de fans die dit project waar hebben gemaakt! Door de passie van de fans heeft Hirabayashi het project gepitcht bij zijn baas en heeft het groen licht gekregen. Er is nog niet bekend voor welke platforms, maar ga uit van de Xbox One, PS4 en pc. Je kan zeggen wat je wilt over remakes, maar voor Capcom is het een mooie inkomstenbron en zelfs een speerpunt in hun bedrijfsplan. Zo lang de vraag er is, zullen remakes blijven komen en zoals ik al zei, waarom ook niet? Ik wacht nog steeds op een volwaardige remake van Conker’s Bad Fur Day. Dus niet de Xbox remake, maar een heuse Xbox One remake waar de sfeer wel goed kan worden overgebracht en zonder censuur!

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties