De remake van Resident Evil 4 is nog maar een paar maanden uit maar verkoopt als een malle. Sinds de release op 31 maart eerder dit jaar zijn er alweer 5 miljoen exemplaren van verkocht.

Resident Evil is ondertussen een begrip in Gamesland geworden. De serie is miljoenen keren verkocht en is ook consequent één van Capcom’s bestsellers. Elk nieuw deel mag dan ook indrukwekkende verkoopcijfers noteren. Zo dus ook de remake van Resident Evil 4. Capcom heeft bekend gemaakt dat de game ondertussen alweer 5 miljoen keer verkocht is. Dat is zeer indrukwekkend, zeker als je nagaat dat de game pas sinds 31 maart van dit jaar verkrijgbaar is. Het zat er ook wel een beetje aan te komen, want Capcom liet eerder al weten dat in de 2 (!) dagen na release de game al 3 miljoen keer verkocht was. Voor wat betreft de complete serie, daar zijn ondertussen 142 miljoen exemplaren van verkocht.

Overigens is Capcom nog niet helemaal klaar met de game. Vrij snel na release werd de gratis Mercenaries modus gereleaset en de geruchten gaan al langer rond dat er ook gewerkt wordt aan een flinke uitbreiding genaamd Separate Ways. Deze uitbreiding zat ook in het origineel en laat ons zien wat Ada Wong allemaal aan het doen was tijdens Leon’s avonturen.

Resident Evil 9 laat nog wel even op zich wachten

Om er dan gelijk maar een ander nieuwtje bij in te gooien, wie zit te wachten op Resident Evil 9 moet nog even geduld hebben. Volgens Dusk Golem, onze professionele Resident Evil-leaker, komt een nieuw deel pas in 2025 en wordt deze op z’n vroegst pas volgend jaar aangekondigd. Als we even naar de tijdlijn van recente releases kijken, dan zou het zomaar kunnen kloppen.

Resident Evil 7 kwam uit in 2017, Resident Evil 2 remake in 2019, Resident Evil Village (deel 8) in 2021 en Resident Evil remake 4 dit jaar. Als die lijn doorgezet wordt dan klinkt 2025 wel heel logisch. Tussendoor hebben we dan natuurlijk nog Resident Evil 3 remake en de Village DLC Shadows of Rose gehad en met de geruchten rondom Separate Ways voor Resident Evil 4 hoeven we ons waarschijnlijk geen zorgen te maken over een Resi-loos jaar.

Overigens claimde Dusk Golem eerder al dat er sinds 2018 gewerkt wordt aan Resident Evil 9. Hoewel hij het vaak bij het rechte eind heeft gehad doe je er toch verstandig aan om een korreltje zout bij de hand te houden zolang er nog niks door Capcom is bevestigd.

Houden we het wachten op een volledig nieuw deel nog even vol, of zijn we ondertussen Resi-moe? Ik persoonlijk in elk geval nog niet en kijk dan ook ernstig uit naar een nieuw deel.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties