De game is officieel nog niet eens aangekondigd, maar Resident Evil 9 zou volgens een bekende insider wel eens een open wereld kunnen krijgen.

In Resident Evil Village werd al wat geexperimenteerd met grote open ruimtes, maar volgens Dusk Golem gaat Resident Evil 9 een volledig open wereld krijgen. Dit naar aanleiding van de verbeteringen die aan de RE Engine zijn doorgevoerd tijdens de ontwikkeling van Dragon’s Dogma 2, ook een open wereld game.

Volgens Dusk Golem zit er een bepaald patroon in bij hoe Capcom te werk gaat. De ontwikkelaar zou projecten met drie tegelijk goedkeuren. Resident Evil 7, Resident Evil 2 Remake en Devil May Cry V werden vrij vlot na elkaar goedgekeurd om gebruik te maken van de nieuwe RE Engine. Het idee om een remake te maken van Resident Evil 2 inspireerde ze om dat ook te gaan doen met deel 3 en 4.

“Dragon’s Dogma 2 verbeterde de functionaliteit van de engine voor open wereld games. De twee andere games die hier van gaan profiteren zijn Monster Hunter Wild en Resident Evil 9”.

Tja, het is vooral speculatie op dit moment, maar Dusk Golem staat er wel om bekend dat hij het vaak bij het juiste eind heeft als het om Resident Evil gaat.

Dan rest de vraag: willen wij als fans van Resident Evil wel een open wereld game? Van mij persoonlijk hoeft het niet. De kracht van de serie is juist die beklemmende, nauwe gangetjes vol met gedrochten. De wanhoop dat je opgesloten zit en ontsnappen onmogelijk lijkt. Dit lijkt me met een open wereld veel minder goed toe te passen. De kans dat het een ordinaire shooter wordt is dan wel erg groot. Maar misschien is dat de autist in mij wel. De kant van mij die geen verandering wil. Als ze het wel voor elkaar krijgen om de sfeer goed te houden dan kan een open wereld met een setting in Raccoon City ofzo wel heel gaaf zijn natuurlijk. Laten we eerst maar eens afwachten wat Capcom ons zelf over de game te melden heeft als hij dan eindelijk aangekondigd wordt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties