Red Dead Redemption 2 gameplaytrailer

Iedereen kan aan boord springen van de hypetrein, want Rockstar heeft eindelijk de eerste gameplaybeelden van Red Dead Redemption 2 laten zien. We maken kennis met Arthur Morgan, de enorme wereld en meer.

Iedereen weer wat bijgekomen? Holy shit, wat ziet dit er mooi uit. We zien in de trailer onder andere de gigantische wereld met zijn uitgestrekte prairies, dichte bossen, ruige bergpaden, woestijnen en zijn stadjes. Elk gebied is vrij toegankelijk en biedt weer andere activiteiten, missies en bewoners.

Nieuwe hoofdpersoon

Red Dead Redemption 2 is een prequel van het origineel en we hadden daardoor prima aan de slag gekunt met John Marston. Rockstar heeft er echter voor gekozen om ons aan de slag te laten gaan met een nieuw hoofdpersoon, Arthur Morgan. Arthur is een lid van de beruchte Van der Linde bende die achterna gezeten wordt door de overheid die het einde van de outlaws willen bewerkstelligen.

Die bende wordt ook een wezenlijk onderdeel van de game. Zo kun je praten met je bendeleden, activiteiten en missies van ze ontvangen en met ze ondernemen of gewoon met ze gaan drinken of pokeren.

Zo’n bende heeft natuurlijk ook een kamp nodig. Hier kun je eten, slapen, klusjes doen en meer. Dit kamp wordt je uitvalsbasis en ieder lid van de bende draagt bij aan het onderhoud ervan. Zo is er een vaste stroom van eten en geld nodig en hoewel je er voor kunt kiezen om hier niks mee te doen word je wel beloond als je wel bijdraagt. De locatie van dit kamp verandert ook naarmate je verder komt in het verhaal.

Eervol of gewetenloos

Je kunt in Red Dead Redemption 2 ook met het merendeel van de NPC’s praten. Deze interacties veranderen aan de hand van jouw keuzes in de game. Je speelt een outlaw, maar je kunt er voor kiezen of je jezelf eervol of juist gewetenloos opstelt. Zo zagen we in de trailer al dat Arthur een voorbijganger aansprak, een paar tough guys uitdaagde en onderhandelde met een sheriff. Verder zagen we hem nog een getuige intimideren en weer iemand anders juist ompraten om geen geweld te gebruiken.

Je trouwe ros

Paarden zijn onmisbaar voor een cowboy en het zal je niet verbazen dat ze een grote rol gaan spelen in Red Dead Redemption 2. Ze worden voor Arthur Morgan veel meer dan alleen een vervoersmiddel. Wilde paarden kunnen nog altijd gevangen en getemd worden, maar elke soort is weer anders. Zo zal de ene soort geschikter zijn voor ruig terrein, maar een ander juist weer voor zwaar werk.

Om een band te vormen met je paard kun je hem of haar borstelen of iets lekkers geven. Zo neem je wat van hun stress weg die ze oplopen tijdens bijvoorbeeld shoot-outs. Hoe beter de band tussen Arthur en zijn paard, hoe beter de snelheid en conditie en hoe makkelijker ze te berijden zijn. Uiteraard kun je ook uitrustingen en wapens op je paarden meezeulen, maar ook gedode dieren. Het gaat dus echt wel de moeite waard zijn om tijd in je paard te investeren.

Wapens

Tot slot de wapens. Rockstar lijkt bijzonder veel tijd gestoken te hebben in hoe wapens eruitzien en hoe ze in de game aanvoelen. Herladen en terugslag ziet er behoorlijk indrukwekkend uit. Elk wapen heeft nu zijn eigen kenmerken en zal dan ook anders aanvoelen. De combat zal een evolutie zijn van het eerste deel en de deadeye mode keert dan ook gewoon weer terug zodat je jezelf straks weer een ware Jesse James mag voelen.

Het ziet er allemaal uit om van te smullen en gelukkig brengt Rockstar nooit beelden naar buiten voordat ze er echt aan toe zijn. We kunnen allemaal onze cowboylaarzen alvast aan gaan trekken, want op 26 oktober kunnen we dan eindelijk los in deze western. Ik heb er alvast donders veel zin in!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments