Phil Spencer wil meer RPG’s van de Xbox studio’s

De meeste mensen zijn niet vies van een rollenspelletje. Zo ook Phil Spencer. In een interview met Xbox On doet hij hier enkele interessante uitspraken over. En dan heeft hij het niet over doktertje spelen..

Phil gelooft namelijk dat het RPG-genre meer aandacht verdient van Microsoft’s divisie Xbox Game Studios. Het is een genre dat Xbox in het verleden veel moois heeft gebracht, weet hij.

Als ik denk aan Mass Effect 1, waar ik zelf aan heb mogen werken, of een Jade Empire en Fable, dan besef ik me dat er een periode was waarin we het genre echt heel belangrijk vonden.

Hij lijkt zich te realiseren dat de fans het een lange tijd hebben moeten doen zonder games als die hij opnoemde.

Met de acquisitie van een Obsidian en inXile heeft het er echter alle schijn van dat het genre opnieuw in de belangstelling staat bij de tech gigant. Phil bevestigd dit.

Het is fijn om met titels als The Outer Worlds en Wasteland 3 te komen. Ik denk dat we bewust meer aandacht zijn gaan geven aan het RPG-genre, we wilden er meer mee doen.

Het succes van The Outer Worlds bewijst bovendien dat er een publiek is voor single-player RPG’s. Phil legt hierin de relatie met Game Pass, waar The Outer Worlds bij release voor is verschenen.

Een beeld van de top-down strategy RPG Wasteland 3, die begin 2020 uit moet komen

We zien Game Pass groeien. Zo worden meer en meer genres toegevoegd aan Game Pass. Zij het genres die in het verleden populair waren en nu opnieuw een publiek vinden of spelletjesmakers die simpelweg nieuwe dingen uitproberen. Dat komt doordat ze via Game Pass de spelersgroep vinden die ze in staat stelt dit te doen. Meer dan tevoren stelt het ze in staat na te denken hoe ze hun verhalen willen brengen.

Phil voegt ten slotte toe dat hij denkt dat de tijd dan ook rijp is voor een hernieuwde focus op het genre.

Dat klinkt mij in ieder geval als muziek in de oren. Door het interview op twee minuut achtenvijftig te starten kun je de bewuste conversatie tussen Phil en Charleyy van Xbox On volgen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments