In een interview met GameIndustry heeft Phil Spencer zich uitgelaten over Sony’s game line-up. Aardig wat pers heeft Sony tot winnaar uitgeroepen van de E3, maar Phil nuanceert de show van Sony op zijn eigen manier.

In een lang interview met Phil kwam natuurlijk de vraag wat hij van Sony’s E3 show vond. Zoals alleen hij dat kan antwoordde hij hier weer enigszins politiek correct op, met een vleugje persoonlijkheid.

GameIndustry:

Je hebt het vaker gezegd hoe trots je bent op de manier waarop Microsoft Studio’s gegroeid is met een diverse line-up, maar veel mensen vinden dat Sony daar beter in is. Vind je dat dit onzin is gezien de diversiteit aan games die jullie op dit moment hebben?

Phil Spencer:

Dat iGPMubV9[1]s een instinker he? Ik was inderdaad erg trots op onze line-up van 2015, ik vond het erg sterk. Als ik naar dit jaar kijk, en dan neem ik enkel de E3 conferenties… wij lieten 4 grote games zien die exclusief voor de Xbox One en Windows 10 zijn. Als ik denk aan Gears, Forza Horizon 3, ReCore en Dead Rising 4, al die games komen dit jaar uit. Ze zijn aangekondigd en er staat een datum bij. Als ik aan de indie kant denk, dan hebben we Inside, we hebben We Happy Few, we hebben Blow, we hebben Cuphead en nog veel meer. Dit zijn een paar highlights van indie games die dit jaar nog uitkomen. Als ik dan naar de andere platformen kijk, dan is het mij niet altijd duidelijk wanneer de games uit gaan komen.

Daar moet ik Phil gelijk in geven. Sony had een erg mooie E3 show waar game na game voorbij kwam. Deed mij erg denken aan Microsoft 2015, maar dat terzijde. Alleen zag ik bijna nergens een datum bij staan. En als er al een datum stond was dit vaker 2017 dan 2016. Phil gaat door:

En als ik dan denk aan het volgende jaar dan denk ik aan Sea of Thieves, Scalebound en Halo Wars 2. Crackdown komt er natuurlijk ook nog aan en we hebben State of Decay 2 die we lieten zien op ons toneel. Ik ben erg trots op de line-up die de studio’s hebben getoond en kunnen leveren jaar na jaar. Het is een artistieke invulling dus niet iedere game is perfect voor iedereen, maar zoals je al zei, het is diversiteit. Het zijn niet allemaal shooters, het is niet allemaal X of Y. Ik bedoel te zeggen dat het een gevarieerde set aan games zijn gemaakt door een diversiteit aan ontwikkelaars. Om dan te zeggen dat de andere consoles het beter doen als het op games uitbrengen gaat, zie ik dat niet. Als ik kijk naar wat hun first-party studio’s doen, dan was Uncharted een geweldig spel. Ik denk dat Naughty Dogs het echt goed heeft gedaan. Ik ben er ook zeker van dat The Last Guardian het goed gaat doen dit jaar. Maar als ik naar de totale kwantiteit en kwaliteit van onze line-up kijk, dan heb ik het gevoel dat ons team het goed doet, en daar heb ik een erg goed gevoel bij.

Een tikje uitdelen aan Sony mag best en gelijk heeft hij. Sony liet mooie dingen zien, maar wat komt er nu echt dit jaar uit? Helaas voor het Playstation kamp, niet zo heel erg veel. Ik gun iedereen zijn games en waar je het op speelt zal mij een zorg zijn. Maar ik mistte veel bij Sony. Final Fantasy VII remake, iemand gezien? No Man’s Sky? Dreams? De Vita liefde? De indie game liefde? Shenmue? Niets van gezien en van weinig van die games staat er een releasedatum vast. Sony laat dit jaar weer veel zien, maar wat komt er nou eigenlijk uit?

Als laatste hebben we ook nog een interview van Televizione Mexico met een gamekenner. Hij heeft zo zijn eigen kijk op de ‘winnaar’ van de E3.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments