Voor anderen misschien onbelangrijk, voor mij een irritatiepunt in het nieuwe dashboard. Het stiekem gluren en kijken wie er in de party zitten.

Het was één van de dingen die mij meteen negatief opviel toen ik het nieuwe Xbox One dashboard in gebruik nam. In de eerdere versie kon je, voor je een party binnenviel, even kijken wie er allemaal in zaten. Die optie is in meerdere opzichten handig. Je kan kijken of er misschien mensen in de party zitten die je liever wil mijden of dat je ‘vriend’ misschien wel in een party zit met voor jou totaal onbekenden. Om dat nu te zien, zal je de party binnen moeten vallen. Irritant want iedereen ziet je binnenkomen en bij een onbekende party krijg je steevast het commentaar “wie is dit nu weer?” te horen. Of je valt een party binnen en ziet dat al je vrienden druk bezig zijn met een game die jij niet speelt. Allemaal situaties die kunnen maken dat je met een korte ‘sorry’ direct weer verdwijnt.

Gelukkig hebben ze bij Xbox ditzelfde ook geconstateerd en is men blijkbaar druk aan de slag gegaan om de party weer zichtbaar te maken. Deze tweet van Mike Ybarra laat zien dat men er dus mee bezig is. Gelukkig maar.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments