Misschien wel DE verrassing van de show, de toevoeging van OG Xbox titels aan het Backwards Compatibility programma.

Nou ja, titels? Zeg maar gerust titel, enkelvoud, want voorlopig is Crimson Skies de enige aangekondigde titel. Maar daar blijft het niet bij, “we kunnen de discs ondersteunen, wat eigenlijk een technische prestatie is van het team. Ik dacht dat we er niet zouden komen,” vertelde Spencer. “Maar ik weet dat een hele hoop mensen de schijfjes niet meer kunnen vinden, dus we willen ze zeker digitaal beschikbaar gaan maken voor die mensen”.

Xbox Game Pass?

Hoewel Microsoft nog weinig kon vertellen over de exacte titels of prijzen, noemde de Xbox baas wel dat de Xbox Game Pass een goede plek zou zijn om OG titels aan toe te voegen. “We hebben een lineup aan games waar we aan werken,” gaf hij aan, maar hij kon nog niet zeggen of alle first-party-titels ondersteund gaan worden.

Ook third-party-games kunnen hun rentree verwachten, maar dan moet de ontwikkelaar dat wel willen met een bijbehorende prijs. “We gaan niet over de prijzen van third-party games, dat is nooit zo. Ze kunnen dus hun eigen prijzen hanteren zoals ze dat zelf willen.”

Geen achievements

Voor wie dacht makkelijk punten voor z’n gamerscore te halen, heeft pech. Het lijkt er namelijk sterk op dat de achievements er niet zullen zijn. Tenzij de technici bij Microsoft nog meer konijnen uit de hoge hoed toveren hoeven we deze feature niet te verwachten.

De eerste Xbox is inmiddels al meer dan 15 jaar oud, ken jij nog wat titels uit die tijd? Welke zou je wel weer willen spelen?

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Skeeter NL
Skeeter NL
6 jaren geleden

Conker live and reloaded sowieso. Wat een machtig mooi spel was/is dat. En mp was helemaal genieten

VaSaMiAn
VaSaMiAn
6 jaren geleden

Super voor de gamers die pas begonnen zijn met gamen of voor de jongeren die eens wat oudere games spelen. Hopelijk komen ze met een achievement systeem.