Onze grote leider Phil Spencer heeft ons weer gezegend met goed nieuws. Van de week beantwoordde koning Spencer een tweet van een fan, zo kregen we wat meer informatie over de toekomst van de backward compatibility op de Xbox One.

Elke maand krijgen we een update van Microsoft over nieuwe toevoegingen op de backward compatibility lijst. Hoera, weer iets om elke maand naar uit te kijken! Nu krijgen we dus elke maand de Games with Gold, de backward compatibility lijst en de wekelijkse Deals with Gold. Communicatie pakken ze erg goed aan bij Microsoft, met al deze bekendmakingen. Sowieso is Microsoft vrij transparant als het op nieuws en updates aankomt. Meestal gebeurt dit via een social media outlet zoals Twitter, waar Phil Spencer en andere Microsoft medewerkers veel delen. Vaak in een antwoord op een vraag van een fan, dus je moet wel een beetje zoeken soms. Maar prima, dat houdt mijn werk weer een beetje spannend.

 

Op dit moment zijn er 104 Xbox 360 titels speelbaar op de Xbox One. De uiteindelijke visie van Microsoft is dat alle first party games backward compatible worden en zo veel mogelijk third party titels. First party titels zijn vrij makkelijk te doen, Microsoft heeft hier alle rechten op en kan hier dus mee doen wat ze willen. Bij third party games is dit soms lastig, de rechten liggen bij de respectievelijke uitgevers en die moeten toestemming geven om hun game ‘gratis’ beschikbaar te maken op een andere console. Het is natuurlijk veel interessanter voor uitgevers om de game als een remaster uit te brengen. Zo verdienen ze nog een zak centen aan een game die eigenlijk al uit de verkoop is.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments