Ontwikkelaar Obsidian Entertainment werkt aan een nieuwe rpg die aan het begin van 2016 onthult gaat worden. Waarom is dit interessant? Omdat Obsidian eerder aan Fallout New Vegas, Dungeon Siege en South Park: The Stick of Truth heeft gewerkt. 

Eigenlijk is het geen nieuwe game, voor de lancering van de Xbox One werkte Obsidian aan een rpg die een launch title voor de console zou zijn. Microsoft heeft daar jammer genoeg de stekker uit getrokken omdat “de game niet aanvoelde als een first party game” aldus Microsoft. Het zou geen ‘system seller’ zijn, al waren sommige andere launch titles nou ook niet echt om over naar huis te schrijven, maar goed. Volgens Obsidian CEO Feargus Urquhart was dit een dieptepunt in zijn carrière. De studio moest ongeveer 40 mensen ontslaan en het leek dat de studio moest opdoeken. Bethesda keerde geen bonus uit omdat Fallout New Vegas niet voldeed aan hun verwachtingen en zelfs enkele Kickstarters mislukten faliekant. Met South Park: The Stick of Truth ging het weer de goede kant op met de studio. Later kwam Pillars of Eternity uit welke zeer goed werd ontvangen en Wasteland 2, die ze samen met oud collega’s van inExile hebben gemaakt.

vault-boy-thumbs-up

Rooskleurige toekomst

Nu gaat het zelfs zo goed dat ze weer flink aan de bak zijn. Ze werken op dit moment aan Skyforce, Armored Warfare en aan DLC voor Pillers of Eternity. En daar is nu dus ook nog de gecancelde rpg van Microsoft bij gekomen. De studio heeft een nieuwe uitgever voor die game gevonden, waardoor ze niet meer aan Microsoft vast zitten. Het wordt dus een multiplatform game en geen Xbox One exclusive. Er is verder dan dat geen informatie naar buiten gebracht. We weten niet of het een nieuwe IP betreft of een reboot van een klassieker. Het enige wat we weten is dat de studio begin 2016 meer informatie naar buiten gaat brengen. Laten we hopen op een toffe nieuwe rpg die ons weer uren zoet kan houden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments