Op donderdag 18 januari 2024 vond de Developer_Direct plaats. Met deze uur durende show heeft Xbox het nieuwe jaar afgetrapt. Er werden vijf games getoond en de titel van Obsidian Entertainment was er daar eentje van.

Avowed is een fantasy actie-RPG van Obsidian Entertainment, die zich afspeelt in de Living Lands, een mysterieus eiland met verschillende regio’s en geheimen. De game biedt exploratie, combat verhaalvertelling en keuzevrijheid voor de speler in alle facetten van de game.

In onderstaande video zien we dat spelers verschillende wapens kunnen gebruiken, zoals melee wapens, geweren, bogen en toverstokken. De speler kan ook magie gebruiken in de lucht of op de grond. De optie voor dual wielding stemt natuurlijk positief, maar op de redactie van XBNL waren we niet direct omver geblazen na het zien van de beelden van Avowed, zoals je in onze videocast Kletspraat hebt kunnen horen.

Wat opvalt in bovenstaande beelden is de wereld. De Living Lands is een kleurrijk, levendig en vreemd eiland, dat bestaat uit uiteenlopende biomen, zoals woestijnen, bossen, vulkanen en meer. De wereld is gevuld met geheimen, mysteries en gevaren, die de speler kan ontdekken en beïnvloeden. Op het eerste oog ziet de wereld er goed uit, maar oogt ook wel enigszins leeg. Hoe goed Avowed uit de verf komt, zullen we later dit jaar moeten zien. Aan de mooie box-art zal het in ieder geval niet liggen.

Avowed wordt gelanceerd in de herfst van 2024 voor Xbox Series X|S, PC en xCloud, en komt op dag één naar Xbox Game Pass en PC Game Pass. Een exacte releasedatum is vooralsnog niet bekend.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties