Het is je misschien opgevallen dat de Xbox avatars in het huidige dashboard eigenlijk geen rol spelen. Maar daar gaat bij de Fall Creators Update komende herfst een hoop aan veranderen.

Een voorproefje

Ze zijn al een aantal maanden hard aan het werk om de avatars eens flink op de schop te nemen. Het nieuwe design ziet er levendig uit, maar er komen ook veel meer mogelijkheden voor de avatars. En de eerste beelden hebben we natuurlijk tijdens de E3 al kunnen zien.

Testers in de Xbox Alpha Ring hebben misschien al gezien dat er een nieuwe Xbox Avatar Editor app is, maar dat je deze momenteel nog niet kunt gebruiken. Maar Windows Central heeft al een kijkje gekregen binnen de Windows 10 Avatar bewerker, en het ziet er behoorlijk uitgebreid uit!

Zo gek als je maar wilt

In de nieuwe editor heb je naast veel meer mogelijkheden voor lengte en gewicht ook een heleboel nieuwe opties. Je bent niet meer verplicht een realistische huidskleur te kiezen, want iedere kleur is nu toegestaan. Naast wat nieuwe accessoires en kledingstukken kun je nu ook wat serieuzere zaken veranderen. Er is namelijk ook een nieuw aanbod met onder andere rolstoelen en protheses, om alles zo echt mogelijk te maken.

De active colors krijg je als bolletjes te zien.
Met het kleurenwiel zit jouw favoriete kleur er altijd bij!

 

 

 

 

Je kunt nu zelf een heleboel nieuwe kleuren kiezen met behulp van het kleurenwiel. Ook hebben ze ook de zogenoemde ”Active Colors” toegevoegd. Dit zijn de kleuren die je als laatste hebt gebruikt, dus zo hoef je niet gelijk weer in het wiel te pielen om die ene goede kleur terug te vinden.

Daarnaast heb je in de nieuwe app de mogelijkheid om de gemoedstoestand van je avatar aan te passen. In de oude versie kon je wel wat aanpassingen doen, maar niet zo geavanceerd als het nu gaat worden. Naast een andere gezichtsuitdrukking heeft iedere emotie ook een hele andere lichaamstaal. Daardoor lijken de avatars nog echter en niet zo hyperactief als ze vroeger waren!

Ook de oude avatars blijven

Mocht je veel te gehecht zijn aan jouw oude avatar is er geen reden tot paniek! Je kunt jouw oude avatar namelijk downloaden naar het nieuwe systeem en deze gewoon blijven gebruiken op Xbox Live. Ook komt er met een paar weken ook de Xbox Original Avatar app aan. Hierbij kun je al jouw oude aankopen en items terug vinden.

De nieuwe avatars gaan tegelijk live met de Fall Creators Update komende herfst. Ik vind het persoonlijk een leuke toevoeging. Zeker gezien de avatars weer een wat grotere rol gaan spelen binnen Xbox Live. Mocht je de inhoud van de Fall Creators Update hebben gemist kun je hier doorklikken naar ons artikel.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments