Het Fluent Design System zie je onderhand terug op alle Microsoft apparaten. Deze week krijgen de Insiders ook een voorproefje van dit nieuwe snufje.

De testers die in de Alpha Ring zitten krijgen op dit moment te maken met deze update. Allemaal is het onderdeel van de Windows 10 Fall Creators Update. Het Fluent Design verhaal zorgt er ook voor dat we een nieuw dashboard gaan krijgen.

In zijn blog liet Mike Ybarra weten waar de Alpha Ring testers mee te maken gaan krijgen. Dit vergezeld van wat plaatjes. Laten we beginnen bij het Home Screen.

Home

Dit onderdeel zal het meest in het oog springen. Het nieuwe Home scherm laat het pinnen van totale secties toe. Je kan elk onderdeel nu een eigen plek geven. Bovenaan het dashboard zien we een grote banner die screens van een actieve game of een app laat zien. Het selecteren laat een licht gloeiende kleur zien. De achtergronden zijn allemaal vervangen door Fluent Design textures. Als je je stick omlaag tikt, kom je in de volgende sectie terecht.

Als je delen wil toevoegen aan Home, dan werkt dat net zo als het pinnen van game tegels. Je klikt op de Menu knop en selecteert dan “Add to Home” om zo een nieuwe afdeling te creëren. Deze blokken reageren trouwens op het laatste nieuws en nieuwe informatie. Als je bijvoorbeeld een sectie voor je favoriete game maakt, dan zal het informatie tonen over de vrienden die online zijn, welke achievements je nog kan najagen en of er een update te vinden is.

Microsoft wil nog meer van dit soort content blokken gaan maken in de komende maanden. Zo kunnen straks developers die voor het Universal Windows Platform apps bouwen, hun laatste creaties laten zien. Het bijeenvoegen van Home, sociale onderdelen en games in één dashboard ervaring moet het geheel nog sneller laten lopen.

Guide

De Xbox Guide krijgt ook een nieuw jasje. Alle verticale tabs zullen worden vervangen door een horizontale versie. De Xbox 360 Guide heeft hierbij als inspiratie gediend. De tabs zullen bovenaan te zien zijn waaronder Home met snelkoppelingen naar het dashboard, store en je pins. Het heeft ook een Communication tab waarin secties te vinden zijn die berichten van Xbox spelers en Xbox Live laten zien. De nieuwe Broadcast & Capture sectie geeft je de mogelijkheid om Mixer stream te configureren en laat een setup voor een camera zien. Dit geeft aan dat we in de toekomst een USB cam kunnen aansluiten.

Het nieuwe Action Center bundelt alle notificaties en geeft je toegang tot je settings en power instellingen. Het nieuwe People deel laat je je vriendenlijst zien, geeft je toegang tot Clubs en recente spelers. Multiplayer is het nieuwe party gebied waarin we ook Looking for Group and Tournaments vinden. Als laatste zien we de Achievement sectie. Het navigeren gaat ontzettend snel met gebruik van je sticks, d-pad of bumpers.

Community

Microsoft heeft de Community sectie totaal veranderd met een zeer goed gevulde Activity Feed die je veel informatie moet geven. Deze sectie lijkt nu op de Office 365 Delve en herbergt een groot aantal activity cards. Als je een feed item opent, dan zie je die full screen en wordt het op een hoge resolutie aan je getoond. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met de 4K game captures die straks gaan komen met de Xbox One X. Microsoft is ook bezig met het verbeteren van van Clubs. Ook de vindbaarheid van Clubs zal beter gaan worden.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
VaSaMiAn
VaSaMiAn
5 jaren geleden

Op het eerste zicht ziet dit er goed uit.