Je avatar wordt je beste maatje die altijd bij je is met deze nieuwe app. Dat niet alleen, je avatar gaat sowieso een grote rol spelen op al je Microsoft systemen. Windows 10 is al voorzien, de Microsoft Band ook en de Xbox had hem al veel langer.

De Gamerband is een gratis Windows Phone app die er voor zorgt dat de kleinere versie van jezelf altijd op je pols met je mee reist. Daar heb je dan natuurlijk wel de Microsoft Band voor nodig. En helaas is die op dit moment nog niet in Nederland te koop. Hij is al een tijdje verkrijgbaar op de US markt en sinds vorige week heeft het bandje ook het Europese werelddeel bereikt. Hij is nu ook in de UK te koop maar wanneer hij het kanaal over gaat steken of de kanaaltunnel gaat nemen naar het vasteland van Europa, dat is helaas nog niet bekend. Dit bandje is eigenlijk ontwikkelt als fitness gadget die zaken zoals je hartslag, je stappen en je slaapgedrag bijhoudt. Maar hij fungeert ook als digitaal horloge en is een verlengstuk van je smartphone. De Gamerband app kan je op je ‘Me Tegel’ tegel installeren.

De Microsoft Band

Zoals aangegeven is de Microsoft Band gericht op de gezondheids- en fitnessmarkt. Het apparaatje helpt je bijvoorbeeld bij het halen van fitness doelen. Zo kan het je dagelijkse activiteiten registreren en laat het je stats en fitness level zien waarbij het fungeert als een soort personal trainer. Hij monitort je hartslag 24 uur per dag en bevat een GPS systeem. Het apparaat maakt hiervoor gebruik van Microsoft Health. Dit is een cloud-based service die de fitness data beheert en analyseert.

Daarnaast is het een verlengstuk van je mobiele apparaten en heb je via deze Band toegang tot je mail, agenda en maakt het gebruik van Cortana. Cortana is de spraakbesturing in de nieuwe generatie Window Phones. Hij werkt met alle gangbare mobiele telefoons en laat je zien of er een gesprek binnenkomt en toont je sms-en en Facebook notificaties.

Het mooie bandje heeft wel een behoorlijk prijskaartje, $199. Als we een beetje uitgaan van de prijzen die we zien in de Xbox Store, gok ik dat de Nederlandse prijs hetzelfde zal zijn maar dan in euro’s.

Windows 10

Dit alles staat in lijn met datgene wat er in Windows 10 gebeurt. Diegene die de Windows 10 preview hebben, zijn al bekend met het gebruik van de Xbox avatar in dit besturingssysteem. Ook daar heeft de Avatar app zijn weg naar de store gevonden. In de onderstaande hands-on video kan je zien wat er allemaal met deze app mogelijk is.

En dit is vergelijkbaar met wat we op de Xbox 360 allemaal met onze avatar konden doen. Je ziet een menu links waarin verschillende opties te kiezen zijn. De Dress Up maakt dat je je outfit kan veranderen. Je kan ook je avatar editten zodat je hem er als jouw spiegelbeeld kan laten uitzien. Of je kan hem nog knapper maken. Maar ook de marketplace in de vorm van een Avatar Store is aanwezig. Dus ook het aankopen van speciale outfits voor je avatar is mogelijk. Een interessante functie lijkt de Photobooth. Helaas is die nog niet te testen omdat hij nog niet werkt maar waarschijnlijk kan je daar screenshots van je avatar maken en deze in de social media gebruiken.

windows-10-avatar-app-600x350[1]

Microsoft is dus aardig bezig in de markt en ziet potentieel in het gebruik van de avatar. Al was het maar om je te verleiden tot het aankopen van leuke outfits.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties