Helaas is de stekker uit het Silent Hills project van Hideo Kojima en Guillermo del Torro getrokken. Fans van het horrorgenre balen hier natuurlijk van, maar er is hoop voor ons Xbox One bezitters.

De trailer van Silent Hills was fantastisch en veel mensen waren direct mega enthousiast. De speelbare trailer P.T. was ook even een hit, helaas voor ons was dat enkel op de Playstation 4. Het project zag er fantastisch uit maar helaas pindakaas, dat project gaan we nooit krijgen. Maar niet getreurd, er staat een nieuwkomer op Kickstarter die er erg veel op lijkt.

Visage

Visage

De game heet Visage en is zwaar geïnspireerd door Silent Hill(s) en P.T. Dat wil zeggen een creepy sfeer in een huis, mooie graphics en een vibe die je de rillingen geeft. Het speelt zich ergens in de jaren 80 in een klein dorpje af. In het dorpje zijn er meerdere families gruwelijk om het leven gekomen, terwijl andere families nog gewoon gezellig in hun huisjes wonen. Aan jou natuurlijk de taak om eens even uit te zoeken hoe dit precies zit. Via flashbacks zie je telkens stukjes van de moorden voorbijkomen, waardoor je stukje bij beetje te weten komt wat de fuck er aan de hand is. Volgens de makers van de game is het geen horrorgame waar je enkel zogenaamde ‘jump-scares’ voor je kiezen krijgt. Het moet een echte oldskool psychological horror worden die je mentaal doet flippen.  Dat spreekt mij persoonlijk wel aan moet ik zeggen.

Kickstarter bedrag is al gehaald

Met nog 30 dagen te gaan is het eerste doel van de Kickstarter al gehaald. $ 35.000 is binnen no-time opgehaald en ondertussen staan we al op ruim $ 47.000. De stretchgoals die gesteld werden, worden vast ook snel gehaald, al is de laatste wel erg hoog. Bij $ 45.000 zou de game ook naar consoles komen, dus we zitten goed wat dat betreft. Als de $ 50k wordt aangetikt komt er ook VR support beschikbaar voor de game, wat mij erg tof lijkt. De andere stretchgoals zijn niet heel spannend, meerdere talen of meerdere eindes maken mij niet heel veel uit. Het lijkt erop dat we volgend jaar dus lekker kunnen griezelen, als de makers er niet vandoor gaan met onze centjes om er coke en hoeren van te betalen tenminste.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties