Samenwerking Kojima en Xbox brengt ons OD

Halverwege 2022 kondigden Xbox en Kojima aan dat ze samen een game zouden gaan ontwikkelen. Kojima wilde hierbij vooral gebruik gaan maken van de cloud technologie van Microsoft. Daarna bleef het een tijdje stil, maar afgelopen kondigden ze OD aan, een horrorgame die volgens Kojima een game maar ook een film is.

Kojima is met zijn team momenteel druk bezig met Death Stranding 2 die helaas exclusief voor de PS5 blijft. Maar Kojima is ondertussen ook nog bezig aan een project dat exclusief voor de Xbox zal gaan verschijnen. Dat project is OD. Er gingen al langer geruchten dat er gewerkt werd aan een horrorgame genaamd Overdose, maar nu is die game dan ook daadwerkelijk als OD aangekondigd.

OD wordt inderdaad een horrorgame die gemaakt wordt met de Unreal Engine en gebruik moet gaan maken van Microsoft’s cloud technologie. Volgens Kojima moet OD zowel een game als een film gaan worden, iets dat we nog nooit eerder hebben gezien. En gezien de reputatie van de man wil ik dat laatste best geloven.

OD wordt gemaakt in samenwerking met de Amerikaanse filmmaker Jordan Peele (Nope, Get Out). Ook zijn er rollen aangekondigd voor Sophia Lillis (It Chapter One), Hunter Schafer (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes) en Udo Kier (Hunters).

Wanneer OD moet verschijnen is niet bekend, maar waarschijnlijk zullen we er nog wel even op moeten wachten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties