Een game kopen en dan in-game ook nog eens van alles kunnen/moeten kopen. Dat is gewoon waardeloos. Bij Monolith Productions hebben ze het door. Ze hebben dan ook aangekondigd dat ze de microtransacties in zijn geheel uit Middle-Earth: Shadow of War gaan slopen. 

Dit heeft de ontwikkelaar ons laten weten in een forum post. Hierin gaven ze aan dat er een aantal updates aan zitten te komen de komende maanden. Meest opvallende hieraan is dat ze de microtransacties en lootboxes er grotendeels (of zelfs helemaal) uit gaan halen.

Monolith zegt dat ze geluisterd hebben naar de feedback van de fans. Hoewel de mogelijkheid om Orcs te kopen voor je leger wat directer is en je als speler wat meer opties geeft zou dit ook meteen de kern van de game dwars zitten, namelijk het Nemesis systeem waarmee je persoonlijke banden kunt ontwikkelen met zowel vijanden als bondgenoten.

Het gevolg van deze openbaring is dus dat je vanaf 8 mei geen in-game goud meer kunt kopen. Goud dat op dat moment nog hebt kan nog wel gebruikt worden, maar vanaf 17 juli is dat ook gebeurt. Dan verdwijnen het goud, de Warchests en de markt in zijn geheel uit de game. Na die datum wordt het goud dat je nog overhebt automatisch uitgekeerd als Warchests. Die chests zijn 150 goud waard. Iedereen met minder dan 150 goud krijgt 1 Warchest.

En verder?

Behalve het verdwijnen van de microtransacties liet Monolith weten dat er ook nog een aantal andere dingen op de planning staan. Zo moet er ook nog een update verschijnen voor het laatste deel uit de campagne, de Shadow Wars. Hier zullen verhalende elementen aan toegevoegd. Dit moet ervoor zorgen dat het geheel wat gestroomlijnder wordt en wat meer samenhangend aanvoelt.

Misschien dat ik de game dan toch nog maar even niet in moet ruilen. Starten jullie Shadow of War nog wel eens op?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments