Als we gaan kijken naar de best verkochte games in 2023 dan staat Hogwarts Legacy zeer hoog in de lijst. En dat is voor Warner Bros Games reden genoeg om in de toekomst meer games in het Harry Potter universum uit te brengen.

Aan het eind van 2023 stonden de verkopen van Hogwarts Legacy op 22 miljoen verkochte exemplaren. Een prachtige prestatie gezien de game als nieuwe IP in de markt werd gezet. Twee miljoen exemplaren hiervan werden in december verkocht. Warner Bros. Interactive Entertainment President David Haddad laat in een interview met Variety weten trots te zijn dat de fans Hogwarts Legacy konden waarderen. Volgens Haddad bracht Hogwarts Legacy de wereld van Harry Potter op een nieuwe manier tot leven, waarbij gamers zichzelf konden zijn. Ook onze collega redacteur Renco was zeer positief over de game in zijn review. Haddad liet daarnaast weten dat Hogwarts Legacy wereldwijd de best verkochte game was afgelopen jaar. Volgens hem een eer die normaal voornamelijk bij sequels hoort.

Hogwarts Legacy verscheen op 10 februari 2023. Vlak na de release liet Warner Bros weten druk bezig te zijn met Harry Potter: Quidditch Champions. Deze game heeft nog geen releasedatum, maar kreeg afgelopen jaar al wel een aantal play tests. Daarnaast hintte Haddad er op dat men bij Warner Bros daarmee nog lang niet klaar is met de Potter games. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties