Het is weer zo ver. De grootste aankoop sinds Bethesda (bijna 10 keer zo groot). Microsoft koopt Activision Blizzard. What the…

Met ongeloof keek ik naar het bericht: Microsoft koopt Activision Blizzard. Dat is geen kleine ontwikkelaar. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor franchises als Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot, StarCraft en nog meer. Dat wil bij deze ook zeggen dat veel studio’s nu ook bij Microsoft horen en dat zijn onder andere Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software, Sledgehammer Games, Toys for Bob, Treyarch en nog meer teams.

Deze ontzettend grote stap hoort natuurlijk bij het veroveren van de gaming markt met de Xbox Game Pass die vandaag de dag 25 miljoen abonnees heeft. Dat is zo’n 250 tot 300 miljoen dollar per maand in het laadje van Microsoft. Dat is niet mis! Vooral niet als je denkt aan de lange termijn.

Het lijkt net alsof we zitten te kijken naar Disney die de hele markt opkoopt en als monopolist te werk gaat. Microsoft heeft al jaren geleden een visie neergezet om gaming voor iedereen toegankelijk te maken en een zo groot mogelijk platform te bouwen met de Xbox Game Pass. Deze visie wordt stap voor stap gerealiseerd waarbij steeds grotere spelers een deal sluiten met de gigant. Het is natuurlijk één groot feest voor de Xbox gamer, want die krijgt ongetwijfeld meer keuze in de Xbox Game Pass en dat scheelt op jaarbasis enorm veel geld.

Het jaar 2022 start in ieder geval goed voor Xbox! Oh, voordat ik het vergeet. Het ging om een overname van 68.7 miljard dollar (zo’n 60.4 miljard euro). Weet je nog hoeveel Bethesda kostte? 7.5 miljard dollar. Let that sink in.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Orajnemonster
Orajnemonster
10 maanden geleden

Sick zeg. Zo sick dat ik het ook hier even moet kwijt moet

Rik
Beheerder
Rik
10 maanden geleden
Reply to  Orajnemonster

Daar zijn we voor.