Sinds de introductie van xCloud is het mogelijk om games naar je mobiele devices te streamen. Super handig om onderweg je games te spelen, maar er zitten ook een aantal beperkingen aan. Gaat de nieuwe Logitech handheld in meer gemak voorzien?

Eerst maar eens even de feiten op een rijtje. Logitech heeft de Logitech G Cloud Handheld aangekondigd. De handheld is in samenwerking met Microsoft en NVIDIA ontworpen. De Logitech G Cloud is een ‘gaming handheld’, die op Android draait. Het apparaat kent WiFi en Bluetooth support. Ook zal het apparaat toegang tot andere services kunnen bieden, zoals Stadia, Amazon, Luna en Steam. De Logitech G Cloud is vanaf 18 oktober 2022 beschikbaar in de VS en Canada en zal voor een prijs van $299.99 verkocht worden. Wanneer het apparaat in Europa gelanceerd wordt is momenteel nog onbekend. Een volledig overzicht van de specificaties kun je hier vinden.

Voor wie is deze handheld gemaakt?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Persoonlijk vind ik het apparaat aan de prijzige kant, maar toch sluit ik een toekomstige aanschaf niet helemaal uit.

Ik maak graag gebruik van xCloud, maar merk ook wel de beperkingen wanneer ik hiervoor mijn telefoon gebruik. Zo komen er tijdens het spelen voortdurend meldingen tussendoor, wordt de telefoon behoorlijk warm en slurpt het mijn batterij snel leeg. Niet echt ideaal dus en ik kan me voorstellen dat de Logitech G Cloud hierin een uitkomst biedt. Dat het apparaat daarnaast de mogelijkheid geeft om ook andere applicaties, zoals Steam, te gebruiken is natuurlijk mooi meegenomen. Een alles-in-1 apparaat zie ik dus wel de meerwaarde van in en bovendien, op papier, lijkt de batterijduur van het apparaat ook een stuk beter. De Logitech G Cloud zou bovendien in staat moeten zijn om beelden in 1080p met 60fps weer te geven. Dat klinkt me als muziek in de oren. Een nadeel van de Logitech G Cloud zou kunnen zijn dat games alleen via WiFi gespeeld kunnen worden. Er is geen ondersteuning om op een 4G of 5G netwerk te gamen. Daarmee is het apparaat minder toegankelijk om ‘on-the-go’ te gaan gebruiken.

Wanneer de Logitech G Cloud Handheld in Nederland beschikbaar komt is vooralsnog onbekend. We houden je uiteraard op de hoogte! Zit jij op een dergelijke handheld te wachten?

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
4 dagen geleden

Als straks heel de Xbox bibliotheek gestreamed kan worden zou het ideaal zijn. Maar kan ik er bijvoorbeeld ook spellen op spelen uit de Epic Games Store? Daar heb ik bijvoorbeeld Marvel’s Spider-Man gekocht. De toegankelijkheid is inderdaad een probleempje. Maar ik heb zo’n 8Bitdo controller waar Rob het over had. En tja, dan wiebelt m’n smartphone er wel wat op. Stabiel genoeg maar optimaal? Nee. Dan heb ik liever zoiets. Eventueel voor thuis samen gamen op de bank. M’n vriendin – of wie er dan ook maar op bezoek komt – heeft de console nodig die aan de televisie… Lees verder »