In een blogpost op Xbox.com waarin de moddervette E3 show van Microsoft en Bethesda nog eens is samengevat, valt te lezen dat je de allernieuwste games straks op de Xbox consoles van de vorige generatie kunt spelen. Ook al wordt de One helemaal niet ondersteund. Hoe dan?

Een Xbox game wordt nu vaak nog wel ontwikkeld voor zowel de Xbox One als de Series consoles. Enerzijds is het fijn dat een breed publiek bereikt wordt. Anderzijds maakt het toch ook wel dat de ontwikkelaar wat beperkt wordt in zijn creatief proces, denk alleen al wat de SSD in de nieuwste consoles mogelijk maakt.

Dankzij Xbox Cloud Gaming, ook wel bekend als xCloud, blijf je als Xbox One bezitter straks toch van de allernieuwste titels genieten, zelfs als ze niet voor de One worden ontwikkeld. Games die nu beschikbaar gesteld worden via Xbox Cloud Gaming zijn speelbaar op Android toestellen, maar ook iOS en Windows 10 behoren binnenkort tot de mogelijkheden. Dezelfde bibliotheek aan games komt straks ook nog naar je toe via de slimmere tv’s én nu dus ook de consoles van de vorige generatie.

Voor de budgetgamers onder ons lijkt mij dit heel goed nieuws. De details zijn nog niet bekend, maar veel van de titels die nu via xCloud worden aangeboden zijn gewoon goed speelbaar op een mobiel apparaat. In je Xbox One kun je nog eens een CAT-kabel prikken, waarmee de vertraging die je met xCloud kunt ervaren tot een minimum wordt beperkt. Toen de Xbox One ten tonele verscheen werd heel interessant gedaan over ‘de kracht van de cloud’. Daar hebben we ook wel wat profijt van gehad, maar het is nu dat we op de One op zo’n duidelijke manier profiteren van cloudtechniek.

Als voorbeeld haalt Microsoft Flight Simulator aan. Een game waarvan aanvankelijk werd geroepen dat deze ook naar de One consoles zou komen. Inmiddels weten we dat die belofte niet waargemaakt gaat worden. Tenminste, er wordt geen versie geschreven voor de Xbox One. Middels Xbox Cloud Gaming kun je hem nu toch lekker spelen. Wanneer dat mogelijk gemaakt, dat is helaas niet bekend. Het hoofd van de cloud-divisie van Microsoft, Kareem Choudhry, heeft eerder wel aangegeven dat we rekening mogen houden met 2021.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties