Microsoft en Epic omzeilen Apple Store; Fortnite via xCloud te spelen

In 2020 is Fortnite uit de Apple Store gehaald. Epic kon niet langer met de voorwaarden die door Apple gesteld werden akkoord gaan. Een rechtszaak volgde en sindsdien is het niet meer mogelijk om Fortnite op een iPhone of iPad te spelen. Daar is deze week echter verandering in gekomen.

De battle tussen Epic en Apple. In 2021 hebben we er tijdens menig podcast uitvoerig over gesproken. De rechtszaak gaf namelijk een uniek kijkje achter de voordeuren van Apple, Epic, maar ook Microsoft en Sony. De rechtszaak heeft voor de Fortnite spelers weinig opgeleverd. Fortnite is namelijk sindsdien niet meer op Apple devices te spelen.

Fortnite gratis met xCloud te spelen

Epic is niet de enige geweest die zich mateloos aan de Apple voorwaarden geërgerd heeft. Ook Microsoft heeft met Apple in de clinch gelegen. Apps die zij willen ontwikkelen om bijvoorbeeld Game Pass games te streamen, krijgen geen toegang tot de App Store. Om onder andere deze reden heeft Microsoft het streamen van games via de webbrowser mogelijk gemaakt. Hierdoor is het via een omweg mogelijk om games uit de Xbox Game Pass op Apple devices te spelen.

Afgelopen jaar zagen we steeds meer games uit de Xbox Game Pass aan xCloud toegevoegd worden. Het is nu voor het eerst dat een game buiten de Game Pass hier ook gebruik van gaat maken. Deze week kondigden Microsoft en Epic namelijk aan dat Fortnite vanaf nu ook via xCloud te spelen is. Hiervoor is in tegenstelling tot de Xbox Game Pass games geen subscriptie vereist. In bovenstaande trailer zien we dat de game direct vanaf de xbox webbrowser gespeeld kan worden.

Het is een unieke stap, waar wij als gamers uiteraard ons voordeel mee kunnen doen. Het opent mogelijk ook de weg voor andere free-to-play games om via xCloud hun diensten aan te bieden. Een mijlpaal die het vieren waard is, moet ook Tim Sweeney (CEO van Epic Games) gedacht hebben. Uiteraard was hij de beroerdste niet om, te midden van alle feestvreugde, Apple in een tweet nog een schop na te geven. Gewoon omdat het kennelijk kan.
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments