Als fanatieke gamer wil je natuurlijk overal je games kunnen spelen. Wordt het daarom niet eens de hoogste tijd dat Xbox een handheld op de markt gaat brengen?

De handheld, wie is er niet groot mee geworden? Gameboy, Nintendo 3DS, PlayStation Vita, we noemen een paar willekeurige klassiekers van weleer. Hoewel de handheld nooit de gamesindustrie heeft verlaten, is het jarenlang een ondergeschoven kindje geweest. Eigenlijk is Nintendo het enige platform dat altijd in meer of mindere mate een handheld console is blijven ondersteunen.

Het succes van de Nintendo Switch de afgelopen jaren, en de nieuwe technologische mogelijkheden op het gebied van streaming, lijken nieuw leven geblazen te hebben in een nagenoeg uitgestorven markt. Zo zagen we het afgelopen jaar Valve de Steam Deck lanceren, ASUS de ROG Ally, heeft Logitech de G Cloud op de markt gebracht en zien we allerlei controllers als paddenstoelen uit de grond schieten waarmee je jouw telefoon in een handheld kunt veranderen. Als we recente geruchten mogen geloven, zouden zowel Sony als Xbox aan een handheld werken.

Kortom, binnen de XBNL-community ontstaat dan ook opnieuw de vraag: moet team Xbox met een handheld op de proppen komen? Of, voegt het weinig toe aan de mogelijkheden die xCloud al te bieden heeft. Want we kunnen immers onze games toch al streamen naar smarthphone en tablets?

Met de recente geruchten brengen we daarom graag onderstaande poll uit 2023 opnieuw onder de aandacht:

Moet Xbox een handheld op de markt brengen?

  • Ja, een handheld met goede ondersteuning voor xCloud + de optie om games lokaal op te slaan en te spelen (43%, 30 Votes)
  • Nee, laat Xbox liever alle resources investeren in het optimaliseren van xCloud (23%, 16 Votes)
  • Ja, een handheld met goede ondersteuning voor xCloud (20%, 14 Votes)
  • Nee, ik speel geen games op een handheld en ben dit ook niet van plan (14%, 10 Votes)

Totaal aantal stemmen: 70

Laden ... Laden ...
Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
DM4S
DM4S
10 maanden geleden

Nee. Gewoon lekker goed investeren in gamepass en xcloud. Ik speel wel op mijn mobiel met controller

Rik
Beheerder
Rik
10 maanden geleden

Wat mij betreft is een volwaardige handheld meer dan welkom! Why not? Zeker voor verhalende games en platformers wat mij betreft een prima optie. Ik denk dan aan games als As Dusk Falls, Ori of HiFi Rush. Wel fijn als de games dan lokaal af te spelen zijn.

Martinspire
Martinspire
10 maanden geleden

Handheld lijkt me prima. Daar zitten veel jongeren toch liever mee te spelen, anders zou de Switch ook niet zo populair zijn. Focus op xcloud is prima, maar zo’n ding moet ook gewoon offline wat kunnen doen. Misschien niet alle games, maar een Rocket League of Fortnite moet toch wel lukken, lijkt me.

Last edited 10 maanden geleden by Martinspire
JOZILIAN
JOZILIAN
10 maanden geleden

als je op die handheld verder kan gaan waar je op de console gebleven was, dan zeker weten van wel. Niet als losstaande uitbreiding op het assortiment

Ambassador
Ambassador
10 maanden geleden

Een handheld blijft toch maar een gimmick en is niet voor het grote publiek.

Na de Gameboy is er nooit meer zo’n succes behaald.

Last edited 10 maanden geleden by Ambassador
Mr RiotRick
Mr RiotRick
9 maanden geleden
Antwoord aan  Ambassador

Nou… als je kijkt naar de best verkopende consoles. Dan staan de Nintendo DS en Nintendo Switch op plek 2 en 3 (onder de PS2). Beide boven de Game Boy (plek 3).

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_game_consoles