Konami werkt aan een heleboel Silent Hill projecten

Afgelopen nacht hield Konami de Silent Hill Transmission. Een fancy naam voor een stream om een boel trailers en info in te dumpen. Daarin werd bevestigd dat er gewerkt wordt aan een remake van Silent Hill 2 en nog diverse andere projecten.

De trailer van Silent Hill 2 begint met de hoofdpersoon, James Sunderland, die in een spiegel staart en zich afvraagt of zijn overleden vrouw Mary nog op hem wacht. Vervolgens zien we hem door de mistige straten van Silent Hill struinen. Bekende straten, maar wel met een flinke grafische upgrade. De game wordt ontwikkeld door het Poolse Bloober Team dat je weer zou kunnen kennen van Layers of Fear, The Blair Witch Project en nog recenter The Medium.

Deze combinatie klinkt goed en ik zou dan ook ontzettend uitkijken naar deze titel als er niet één klein probleempje mee was. Sony is namelijk maximaal hypocriet aan het doen door deze titel een jaar exclusief te maken voor de PS5. Hypocriet, zoek het eens op in het woordenboek en je vindt een foto van de hoge bazen van Sony. ‘Lekker gewerkt mannen. Fijn die exclusieve deal van Silent Hill 2 waarmee we alle gamers met een Xbox weer even op hun plek zetten. Wat staat er verder nog op de planning vandaag? Oh ja, even flink janken bij de Britse Competition and Markets Authority dat Microsoft de markt verziekt voor de gamers als ze Activision en daarmee Call of Duty over willen nemen en exclusief willen maken. Of nog erger, dat ze de boel naar Game Pass brengen waardoor nog meer mensen er van kunnen genieten en wij er niks meer aan kunnen verdienen’.

Het is te sneu voor woorden, maar bereid je er maar vast op voor. Wij Xbox gamers mogen voorlopig nog niet met Silent Hill 2 aan de slag.

Silent Hill F

Goed, hoewel het nieuws rond de Silent Hill 2 Remake een vieze nasmaak geeft waren er ook nog genoeg andere projecten. Zo werd bijvoorbeeld Silent Hill F aangekondigd, het eerste volledig nieuwe deel in de hoofdserie in ruim tien jaar tijd. Silent Hill F gaat zich afspelen in het Japan uit de jaren zestig en zal door een Taiwanese studio ontwikkeld worden met hulp van een aantal Japanse developers. Veel meer is er nog niet over bekend.

Silent Hill Townfall

Een ander project is van de studio NoCode dat werkt aan Silent Hill Townfall. Deze game zal uitgeven gaan worden door Annapurna Interactive en dus niet door Konami. De studio heeft aangegeven dat ze het bronmateriaal zullen respecteren, maar ook dat ze een aantal dingen wel anders gaan doen. Lekker vaag nog en meer info is er behalve een teaser dan ook nog niet.

Silent Hill Ascension

Silent Hill Ascension is wel het eigenaardigste project waar momenteel aan gewerkt wordt. Ze hadden het zelf over een enorm interactief live event. Wat ik daar zelf dan van maak is dat Ascension een soort ervaring wordt zoals The Quarry waarin het publiek dan mag bepalen wat er gebeurt. Of dit ook daadwerkelijk het geval gaat zijn, dat is even afwachten.

Return to Silent Hill

Tot slot wordt er ook nog gewerkt aan Return to Silent Hill. Geen game maar een film en wel een direct vervolg op de Silent Hill-film uit 2006. Nou was die film voor een game verfilming niet heel slecht, maar dit zijn niet bepaald de aankondigingen waar ik het meest enthousiast van wordt, maar wellicht denken jullie daar heel anders over.

Goed, Konami zet dus de komende tijd vol in op Silent Hill. Met liefst drie nieuwe games in de planning is er best wat om naar uit te kijken in elk geval. Zelfs met Sony dat even de verwende kleuter uithangt met hun hypocriete exclusiviteit. Oh well, dan eerst maar uitkijken naar Silent Hill F.


Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments