Dat er hard gewerkt wordt aan de Xbox Scarlett en PS5 is bij de meesten van ons inmiddels wel bekend, maar wanneer die nieuwe consoles nou moeten verschijnen nog niet. Misschien dat Infinity Ward ons daar wel mee helpt.

Met games als Shadow of the Tomb Raider, Forza Horizon 4 en Red Dead Redemption 2 die binnenkort verschijnt worden we nog altijd flink verwend en zou je zeggen dat we nog wel even kunnen met onze Xbox One X, maar Microsoft en Sony zijn al druk doende met hun nieuwe consoles waarmee we hopelijk nog mooiere games gaan krijgen. Er zijn zat geruchten en hier en daar ook al wat specificaties die bekend zijn, maar wanneer ze nou komen weet nog niemand.

Zolang games er nog zo mooi uit zien kunnen we nog wel even wachten, toch?

Over het algemeen wordt aangenomen dat de nieuwe generatie consoles in 2020 het levenslicht zullen zien, maar na een vacature van Infinity Ward denkt een groot deel van het internet dat zowel de Scarlett als PS5 al volgend jaar, in 2019 dus, gaan komen. De studio achter Call of Duty: Modern Warfare plaatste namelijk een vacature voor een “Temporary Associate Game Designer” die een sterke affiniteit en passie voor first person shooters moet hebben om te werken aan een spannende, nog onaangekondigde next gen titel.

Even redeneren

Ok, we weten dat bij Activision er drie verschillende studio’s aan de Call of Duty-serie werken en dat die studio’s elk telkens drie jaar de tijd krijgen voor een game. Infinity Ward, Sledgehammer Games en Treyarch wisselen elkaar af. Treyarch is dit jaar aan de beurt met Black Ops 4. Vorig jaar hadden we Call of Duty: WW2 die door Sledgehammer Games werd gemaakt en dus is volgend jaar Infinity Ward aan de beurt met hun “onaangekondigde next gen titel” en dus komen de Scarlett en PS5 volgend jaar rond deze tijd uit, toch?

Volgens het rekensommetje zou dat het geval moeten zijn, maar het lijkt toch vooral wishful thinking. Het zou namelijk ook zomaar kunnen dat Infinity Ward helemaal niet aan de volgende Call of Duty werkt, maar dat ze nu juist aan het werven zijn voor hun volgende, next gen Call of Duty die dan in 2022 moet verschijnen. Of ze werken wel aan een titel, maar die wordt dan net als Call of Duty Ghosts cross gen en dus niet volledig next gen. Nog veel mooier zou het zijn als ze gewoon aan een compleet nieuwe IP zouden werken.

Next gen? Current gen? Of cross gen?

Om een lang verhaal kort te maken, er zijn zo verschrikkelijk veel mogelijkheden te bedenken die overeenkomen met hun geplaatste vacature dat ik mijn geld zeker niet op een next gen console-release voor volgend jaar durf te zetten. Ik stap dan ook nog niet op de hype-trein, maar wacht het gewoon lekker af en ga tot die tijd nog even genieten van mijn avonturen met Tomb Raider, Red Dead Redemption en Forza Horizon 4.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments