Silent Hills is niet meer, maar dat zegt gelukkig helemaal niets over de relatie tussen filmmaker Guillermo del Toro en game designer Kojima. Een nieuwe game van het duo is momenteel under construction.

 

Silent Hills

Vrijwel iedereen in de game wereld zal wel hebben meegekregen dat de ‘’playable teaser’’ van Silent Hills werd verwijderd uit de PlayStation Store en dat Kojima niet meer werd genoemd als game designer op de website van Konami. Dit had alles te maken met het feit dat de game Silent Hills niet meer zou worden uitgebracht. Silent Hills zou een survival/horror game worden, het zou je moeten verwarren en de game zou op je moeten inwerken. Zoals een horror game dat nog nooit heeft gedaan. De game is al stop gezet toen het nog in de ‘’planning stages’’ zat, dus erg ver waren ze gelukkig nog niet. Silent Hills zou in 2016 moeten uitkomen.

kojima del toro

Nieuwe samenwerking

Dat Silent Hills niet meer uit zal komen is al even bekend, maar nieuw is het feit dat Guillermo del Toro in een interview heeft gezegd dat hij bezig is met iets nieuws. Naar eigen woorden vindt hij het fantastisch om te werken met Kojima, ze zijn nog steeds in contact met elkaar en ook zijn ze nog steeds vrienden. Hij laat weten dat ze momenteel samen aan een project werken, dat geen Silent Hills betreft.

Het zal dus nog even gaan duren voor er meer nieuws zal zijn rondom deze samenwerking. Erg specifiek was del Toro namelijk niet over het project. Silent Hills zou alleen uitkomen voor de PlayStation, maar Kojima heeft ook games uitgebracht voor Nintendo en Xbox. Dus of de game weer alleen voor PlayStation zal worden is nog niet duidelijk.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments