Microsoft veteraan en visionair Bonnie Ross wordt geëerd met een opname in de Gaming Hall of Fame.

De Amerikaanse Academie voor Interactieve Kunsten en Wetenschappen werd in 1996 opgericht als een non-profit organisatie die zich toelegt op de ontwikkeling en erkenning van interactieve kunst. Interactieve kunst in de breedste zin denk je dan misschien, maar de organisatie is vooral gericht op videogames. Dat doen ze onder meer met hun jaarlijkse awardshow, de D.I.C.E. Awards.

Tijdens de D.I.C.E. Awards worden prijzen uitgereikt voor onder meer game design, animatie en de beste vertelling. Daarnaast wordt iemand opgenomen in de Gaming Hall of Fame. Metal Gear designer Hideo Kojima en Gabe Newell van Valve zijn hier in opgenomen voor hun prestaties. In 2017 was de eer aan Todd Howard van Bethesda. Geheel verdiend, wel gunstig dat hij is opgenomen voordat Fallout 76 is uitgebracht.

Bonnie Ross

Dit jaar is de eer aan Bonnie Ross. Ze zal de eerste vrouw zijn die wordt opgenomen in de Gaming Hall of Fame. Bonnie Ross is al 24 jaar actief als werknemer van Microsoft. Ze begon in 1994 als producent en is later actief geweest als uitvoerend producent en algemeen directeur van Xbox. In die rol overzag ze bijna alles van Microsoft Studios.

Ze is bekend om haar visie voor de Halo serie en heeft het universum doen groeien met onder meer boeken, video en tv series. In 2007 heeft Bonnie na de splitsing met Bungie het interne team 343 Industries opgericht. Ze is vandaag de dag hoofd van 343 en bestuurder binnen Microsoft. Ook is ze medeoprichter van Microsofts Women in Gaming programma dat er op gericht is om vrouwen te helpen aan en geïnteresseerd te krijgen voor een carrière in wetenschap, technologie, bouwkunde en wiskunde.

Over Bonnies introductie in de Hall of Fame

Over haar opname in de Hall of Fame zegt Meggan Scavio van de Academie voor Interactieve Kunsten het volgende: “Het is te danken aan Bonnies visie en drive voor het combineren van kunst en technologie die maken dat het Halo universum zo groot geworden binnen zoveel verschillende media en op zoveel platforms.”

“Dat tezamen met haar passie om diversiteit (geslacht, ras, etc.) in gaming te vergroten en jonge mensen en met name name vrouwen aan te moedigen een opleiding in gaming te starten is inspirerend. Haar positieve nalatenschap en leiderschap hebben geholpen bij het bevorderen van interactief entertainment en zullen van invloed zijn op gamemakers en aspirant-gamemakers voor de komende generaties.”

Reacties

Halo franchisemanager Frank O’Connor schreef een vriendelijk stuk over Bonnie Ross nadat bekend is geworden dat ze zal worden opgenomen in de Hall of Fame. Hij schrijft over wat Bonnie zo’n groot mens en collega maakt. “Om Bonnie erkend te zien voor haar carrière en haar passie is bevredigend, maar des te meer wetend dat de erkenning zelf toekomstige makers, ingenieurs en wereldbouwer zal inspireren om het werk en de missie voort te zetten die Bonnie op haar eerste dag bij Microsoft begon.” Frank is samen met Bonnie te zien in de onderstaande foto.

Xbox baas Phil Spencer zal Bonnie Ross de Hall of Fame onderscheiding op 13 februari uitreiken. Phil heeft zelf het volgende te zeggen over Bonnie: “Ik ben niet alleen onder de indruk van haar passie voor het verenigen van kunst en het vertellen van verhalen, maar ook van haar passie voor het creëren van teams en technische doorbraken. Een basis die de richting van Halo en Xbox nog jaren zal bepalen.”

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments