Het is dat het zo ontzettend grappig is want anders zou je toch de ballen uit je broek huilen. De ‘NEE,NEE,NEE, WE DOEN NIET MEE!’-schreeuwers bij Sony zijn gezwicht.

Wij noemen dat voortschrijdend inzicht. In Japan noemen ze het vast anders. Sony moet toe gaan geven aan crossplay. Vandaag lieten ze weten dat ze Fortnite tot cross-platform game gaan omzetten. Mag ik een halleluja horen? En een amen? Eindelijk laten ze die schadelijke gasten van Xbox Live toe en gaan ze het mogelijk maken dat we voor het eerst in de gaming-geschiedenis kunnen spelen met zowel Nintendospelers als met PlayStation-fanaten. Om ook de pc, iPhone en iPad spelers niet te vergeten, die mogen natuurlijk ook allemaal meedoen.

Sony Interactive Entertainment baas John Kodera zei er het volgende over:

Na een uitgebreid evaluatieproces hebben wij een stap naar de ondersteuning van cross-platform voor select third-party content gemaakt. We erkennen dat PS4 spelers ongeduldig hebben zitten wachten op een update en we waarderen het geduld van de community terwijl wij ons navigeerde door dit probleem om zo een oplossing te vinden.

De eerste stap zal een open beta gaan worden die vandaag van start gaat. Dit zorgt dat het mogelijk is om Fortnite te spelen en de progressie te delen met PlayStation 4, Android, iOS, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows en MAC systemen. We zien de beta als een kans om dit goed te testen en zo te zorgen dat het cross-platform spelen het beste gaat op de PlayStation (daar gaat tie weer), ook kijkend naar de ervaring van de spelers vanuit een technisch en sociaal oogpunt.

Al 24 jaar proberen wij….

Bla, bla, bla en meer veren in den eigen achterwerk stoppende gaat hij zo verder. Uiteindelijk betekent dit maar een ding, dat men zich realiseert dat je onmogelijk ‘de beste ervaring’ kan hebben als je een begrenzing richting het publiek in je games aanbrengt. Maar goed, kudo’s voor Sony dat ze eindelijk het licht hebben gezien en bekeerd zijn. We zijn benieuwd wat er allemaal gaat volgen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments