Guilds en PvE-server komen naar Sea of Thieves!

Inclusief Poll in het artikel!

Op 19 oktober 2023 start het 10e seizoen van Sea of Thieves. De update komt met grote veranderingen. In dit artikel beschrijven we de drie belangrijkste.

De ontwikkelaars van Sea of Thieves hebben het 10e seizoen een aantal keer uitgesteld. We weten nu waarom: de update waaraan ze gewerkt hebben is groots! De game gaat op een aantal aspecten fundamenteel op de schop, zoals je ook in bovenstaande video kunt zien. Laten we beginnen met één van de updates die al heeuullllll lang op ons SoT-wensenlijstje staat!

Guilds

Vanaf 19 oktober zullen er Guilds aan Sea of Thieves toegevoegd worden. Je kunt een Guild vormen met maximaal 24 spelers en dan gezamenlijk werken aan progressie, waarmee je natuurlijk nieuwe cosmetics kunt vrijspelen. Dit is een lang gekoesterde wens vanuit de XBNL-community. Een clubje kunnen oprichten waarmee je samen toe kunt werken naar vette in-game items. De volgende stap is natuurlijk dat je een gezamenlijke kroeg op een gezamenlijk eilandje kunt openen, maar dat heeft Rare helaas nog niet in de planning staan. We wachten geduldig af en in de tussentijd gaan we natuurlijk lekker met de XBNL-Guild grinden!

Safer Seas – PvE-server

Na ruim 5 jaar zijn de ontwikkelaars overstag gegaan. Sea of Thieves gaat de Safer Seas mode toevoegen. Dit is een PvE-server waar je met 4 spelers op kunt spelen en waar je geen andere spelers tegen zult komen. De Safer Seas mode is bedoeld voor nieuwkomers, maar ook veteranen die gewoon op hun gemak wat commendations af willen werken, zonder telkens zich druk te hoeven maken om andere piraten. Een enorme stap die de ontwikkelaars hier nemen! Sea of Thieves is een piratengame en deze keuze is dan ook niet over één nacht ijs gegaan. Ik begrijp de keuze van de ontwikkelaars wel en steun deze volledig. De game is geëvolueerd tot een enorm complex geheel en het toevoegen van een Safer Seas mode houdt de game toegankelijk. In de Seafer Seas mode krijg je 30% van je progressie en rewards, dus helaas niet de volle mep. Commendations en achievements kunnen er wel gehaald worden, minus uiteraard de PvP-geörienteerde achievements, Reapers en Athena. Ook is er een level cap tot max 40 voor de trading companies. Wil je Pirate Legend worden, dan zul je toch naar de High Seas moeten verhuizen. Dit laatste had wat mij betreft niet gehoeven, maar goed, ik begrijp de ontwikkelaars wel. Het blijft natuurlijk een piratenspel. De Safer Seas update wordt in december 2023 toegevoegd.

Is het toevoegen van PvE-servers in Sea of Thieves een goede zet?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

The Skull of Siren Song – nieuw event

Ook wordt er een nieuw PvEvP-event aan Sea of Thieves toegevoegd. De Skull of Siren Song is een world event dat voor iedereen zichtbaar is. Op de map verschijnt een locatie met een sleutel en een locatie met een kist. Je hebt uiteraard beide nodig om de schat te claimen. Ben je in het bezit van de schat dan moet je deze zo snel mogelijk inleveren, maar zul je ook merken dat je boot snelheid verliest. Je wordt dus een prooi voor anderen, maar het lijkt de beloning wel waard!

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Picnic82
Picnic82
2 maanden geleden

Zou tijd worden. Voor nieuwkomers en singleplayers is dit een mooie opstap.
Dat je 30% minder progressie krijgt vind ik niet zo’n probleem. Dat zorgt er ook voor dat spelers toch nog richting de PvPvE willen gaan.

Alleen nu zijn er zo veel andere games dat ik het alsnog niet ga spelen…