In mijn vrije tijd speel ik games, maar kijk ik ook tv-series waaronder Heroes Reborn. Zo’n 10 jaar geleden (!) kwam de originele serie Heroes op tv en nu is er een reboot ‘Reborn’ waar ook een game bij hoort genaamd Gemini. 

Heroes Reborn: Gemini vertelt een ander verhaal dan de serie! Heel fijn, anders krijg je weer met de serie te maken en wordt alles waarschijnlijk van het niveau ‘net niet’. Wat ik van de beelden hierboven zie, is dat je echt met onbekende personages te maken krijgt. De gameplay is echt een mix van Bioshock, Mirror’s Edge en Portal, precies de games waar de maker zijn inspiratie uit opdeed. De ontwikkelaar laat het volgende weten:

We hebben wat concepten geleend van BioShock Infinite. Onze Time Scout ability laat je door tijd heen kijken zodat je kan zien waar je naartoe wilt teleporteren. Bioshock Infinite heeft dit bijvoorbeeld met Elizabeth’s Tears. Maar het verschil is dat je Elizabeth’s Tears enkel op bepaalde punten in het level en het verhaal kan gebruiken. Ons concept van tijdmanipulatie kan je op elk moment in de game gebruiken, wanneer je maar wilt. Zo kan je bijvoorbeeld een wachter in het verleden volgen, terwijl je in het heden staat om je tijdsprong goed te plannen.

De gameplay ziet er in ieder geval erg vermakelijk uit! Ik zie gelijk de geleende concepten van andere spellen en het zou zomaar eens allemaal kunnen werken. Wat ik jammer vind, is dat de game geen directe link heeft met de serie. Ik vind het fijn dat de game niet exact gebaseerd is op de serie, maar het zou wel cool zijn als je bijvoorbeeld net als met The Matrix Reloaded en Enter The Matrix, een soort transmediale verhaalvertelling hebt. Dat je het hele verhaal via meerdere media kan volgen (ben je geïnteresseerd in dit concept, lees dan dit artikel van Henry Jenkins). De tweede Matrix film draait bijvoorbeeld helemaal om Neo, maar in het spel volg je een duo die je ook opeens in de film ziet verschijnen, waarbij de game de film aanvult. Dat zijn mooie concepten en worden volgens mij te weinig gebruikt anno 2016.

Het is onbekend hoe lang de game duurt, maar voor de prijs van €14,99 zal je niet al te veel krijgen, denk ik. Je kan de game in ieder geval nu downloaden. Nog fans van Heroes Reborn onder onze lezers?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments