Netflix en gamefilms is niet een ongewone combinatie. Zo zagen we bijvoorbeeld al The Witcher, Castlevania en Tomb Raider verschijnen op de streamingdienst. Het volgende project waar ze bij Netflix aan werken is Bioshock.

Het project bevindt zich vooralsnog wel in een erg vroege fase. Er is namelijk nog geen script, geen schrijver en ook geen studio toegewezen aan de film. Het enige nieuws dat er wel is, is dat er nagedacht wordt over een compleet filmuniversum rondom de game. Gezien het feit dat in Bioshock Infinite er feitelijk een oneindige hoeveelheid vuurtorens was die allemaal weer naar andere steden leiden is dat misschien niet eens een vreemd idee. Dit zouden overigens zowel de onderwaterwerelden van Rapture kunnen zijn, maar ook net zo goed de zwevende stad Columbia.

Er is al eens eerder geprobeerd om een film van Bioshock te maken, maar die werd door Bioshock-bedenker Ken Levine persoonlijk geannuleerd toen bleek dat er problemen waren met het budget voor de film, maar ook omdat er meerdere keren meningsverschillen waren over de creatieve content die in de film getoond zou worden.

Wanneer er daadwerkelijk met het project bij Netflix begonnen wordt is niet bekend, maar met de nieuwe game die eraan zit te komen zal dat nooit heel lang op zich laten wachten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments