Sommige bronnen zijn soms vergezocht als fundament voor een artikel, maar in het geval van vacatures voor een geliefd project is het misschien toch het vermelden waard. Wat kan je namelijk uit vacatures halen? Nou… onder andere wat de ontwikkelaar van plan is met de game.

We weten inmiddels dat BioShock 4 in ontwikkeling is en nu duiken er vacatures op die ons wel nieuwsgierig maken. Cloud Chamber, de nieuwe ontwikkelaar die de nieuwe BioShock mag ontwikkelen, is op zoek naar het volgende:

  • Een lead world designer, iemand die een ‘rijke en dynamische game leven in kan blazen’. Het gaat om een wereld die ‘vol zit met memorabele ervaringen die het kernverhaal van de game aanvult’. De wereld moet ‘echt en authentiek’ aanvoelen en de speler moet het gevoel krijgen dat het meedoet aan het creëren van deze wereld en niet enkel een pion is in het grote spel.
  • Een lead combat designer, iemand meedenkt over ‘emergent gameplay’, kortom gameplay wat door een mix van factoren ontstaat. Jouw ervaring als speler is anders dan die van jouw vrienden.
  • Een senior AI engineer, oftewel iemand die verstand heeft van kunstmatige intelligentie en hoe alle factoren in een virtuele wereld op elkaar reageren. Het gaat om interacties in een stedelijke menigte, maar ook hoe vijandelijke factoren zich binnen het systeem van interacties gedragen.

Dat klinkt allemaal natuurlijk best gaaf! Ik ben vooral fan van ‘emergent gameplay’ omdat jij dan totaal iets anders meemaakt dan vrienden van jou. Hierdoor kan de wereld ook authentieker en realistischer aanvoelen. Alsof je echt in een virtuele wereld leeft en niet eentje die speciaal voor jou is gemaakt. Natuurlijk is het nog afwachten wat de ontwikkelaar hier van maakt. Je kan altijd bepaalde ambities in de vacatures neerzetten, maar dat wil niet zeggen dat alles lukt of ook echt die kant op gaat.

Toch belooft het veel moois voor de nieuwe BioShock! Goede mensen aantrekken voor een game is zo’n beetje stap 1 en het laat ook zien dat Cloud Chamber ambitie heeft.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments