Microsoft geeft al een tijdje aan dat ze klaar zijn voor cross-play met andere platformen. Samen met Nintendo supporten ze hier ook al enkele titels in, maar Sony houdt de boot al een poosje af. Een paar dagen geleden ging er echter even iets mis.

Op Reddit waren er namelijk wat oplettende gasten die opmerkten dat er heel stilletjes een update was voor Fortnite die cross-play tussen de Xbox One en PS4 mogelijk maakte en dit gebeurde dan ook volop. Foutje? Volgens een woordvoerder van Epic Games, de ontwikkelaar van Fortnite, was het inderdaad een onbedoelde vergissing.

We hadden last van een configuratie-fout, maar die is inmiddels hersteld.

Microsoft roept al langer dat het graag cross-play met Sony wil, maar de Japanners lijken hier weinig zin in te hebben. Eerder hielden ze de functie om Xbox-spelers tegen PS4-spelers te laten spelen in Rocket League ook al tegen. Rocket League-ontwikkelaar Psyonix liet eerder al weten dat als Sony hun akkoord geeft, iedereen, wereldwijd binnen een uur tegen elkaar kan spelen. Deze Fortnite-glitch liet dat ook al zien.

Waarom doet Sony dan zo moeilijk? Eigenlijk is dat heel simpel. Je dwingt vriendengroepen die graag met elkaar samenspelen zo tot de aanschaf van dezelfde console. Met de grote populariteit van de console van Sony is de kans groot dat één van hen al een PS4 heeft en zo moet de rest ook.

Phil Spencer liet op Twitter weten dat hij graag had gezien dat ze de cross-play-functie in Fortnite hadden laten zitten.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments