Dat men bij games best grof geld kan verdienen, dat weten we wel. Als je dus als grootverdiener een ban krijgt, dan gaat dat je geld kosten. Moeten ze daarom een andere behandeling krijgen?

Waar draait dit verhaal om. Een pro-speler en content creator bekend als FaZe Jarvis, die best wat geld verdiend aan het spelen van Fortnite, heeft van Epic een levenslange ban gekregen. De reden was dat hij in een van zijn vele video’s liet zien dat hij een aimbot gebruikte. Daar was Epic Games niet echt blij mee en dat resulteerde in een simpele beslissing, namelijk een permanente ban.

De video die hem een ban opleverde

FaZe was daar natuurlijk niet blij mee. Hij zette deze video online waarin hij uitlegt waarom hij de aimbot gebruikte. Dit was uit voorlichting volgens deze meneer.

Ik weet niet hoeveel mensen het weten, maar ik heb een permanente levenslange ban op Fortnite gekregen. Kort geleden heb ik wat video’s gepost waarin ik een aimbot in Solos en Playground mode heb gebruikt. De video’s waren als entertainment bedoeld en het leek mij interessant kijkvermaak voor mijn kijkers. Ik heb geen moment gedacht dat ik hiervoor een levenslange ban zou kunnen krijgen

FaZe Jarvis

Blijkbaar was meneer FaZe in de veronderstelling dat het wel fout was en hem misschien een korte ban zou kunnen opleveren, maar een levenslange ban, dat had hij even niet verwacht. Later in de video zien we de tranen verschijnen. Tja, wie zou niet huilen als je ineens je inkomstenbron zag verdwijnen.

Ninja, man, praat normaal

Het blijft mij bevreemden dat je zo stom met je inkomsten omgaat. Maar het wordt nog gekker als je merkt dat  er blijkbaar in die groep streamers gedacht wordt dat er voor hen andere regels gelden omdat ze er geld mee verdienen. De bekende streamer Tyler ‘Ninja’ Blevins, welke net een contract met Mixer heeft geregeld, nam het namelijk voor FaZe op. Volgens Ninja had Epic beter een ban van een maandje of zes kunnen uitdelen. Het was, volgens Ninja, een foutje maar hij vond ook dat er andere regels voor random spelers en content creators zouden moeten gelden.

Er is een verschil tussen een content creator die miljoenen abonnees heeft en die daar geld mee verdiend en een jochie die gewoon een ‘piece of shit’ is met nul followers en nul inkomsten uit games haalt. Als je die bant dan gebeurt er niks. Oh nee, dan kan hij niet meer cheaten. Als je Jarvis bant is dat anders.

Je hebt een content creator die vals speelt, wiens hele leven om de games die hij speelt draait en een of andere random die geen YouTube kanaal, geen Twitter account heeft… die zal het een zorg zijn. Die cheats, die hacks. Je bant de ene en ruïneert daarmee zijn leven. Je bant de ander, die maakt een nieuw account en gaat gewoon verder met cheaten.

Tyler ‘Ninja’ Blevins

Hij geeft wel aan dat hij het heel dom vind wat FaZe Jarvis gedaan heeft en hij vind ook dat hij straf verdient. Regels zijn regels. Maar de straf vind hij te heftig.

Voor mij blijft valsspelen, valsspelen. Of meneer Ninja of een jochie dat nou doet. Het geeft maar weer even aan dat deze influencers zichzelf veel te belangrijk vinden en dat het tijd wordt dat bedrijven hen laten merken dat ze ook maar gewoon een radertje in de molen zijn. En het is dubbel stom om met je inkomsten te rommelen. Ook hier geldt dat hoogmoed voor de val komt. Ik zeg: eigen schuld, dikke bult.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments