Natuurlijk is het prachtig dat je in For Honor meerdere helden hebt die je kunt unlocken en customizen. Hoe meer content hoe beter. Eén speler is echter aan het rekenen geslagen en werd daar niet blij van.

Nee, rekenen is sowieso niet een toffe bezigheid maar het gaat nu even om de uitkomst. Iemand met de username ‘bystander007’ heeft namelijk uitgerekend hoeveel het unlocken van alle helden en bijbehorende toeters en bellen je in microtransacties gaat kosten. Hou je vast.

Volgens deze ‘bystander007’ kost het unlocken van alles voor één character in de game je ongeveer 91.500 steel. Er zijn er 12 dus komt het totaal uit op 1.098.000 steel. Dat kun je bij elkaar kopen met 7,32 steelpacks met een waarde van $100. Volgens hem laat Ubisoft je dus rustig $732 betalen bovenop de $60 die je al neergelegd hebt voor de game.

Veel vrije tijd

Als je nu denkt: “Nou en? Dat kan ik ook unlocken door de game te spelen”. Ook dan is ons rekenwonder voor je aan het werk geweest en de conclusie is dat je bereid moet zijn om veel tijd in For Honor te steken. Heel veel tijd.

Spelers die deze game ongeveer 2 uur per dag spelen, 5 tot 7 dagen per week, zullen volgens hem nooit alles unlocken. Het voltooien van orders en half contracts levert je ongeveer 1000 steel op. Voor gespeelde matches krijg je ook nog zo’n 200 voor. Per dag komt dat op 1200 steel neer voor de casual spelers. Op die manier heb je 915 dagen, ofwel 2,5 jaar nodig. Zelfs hardcore spelers hebben ruim een jaar nodig. Bystander007 zegt:

Aan iedereen die nu zegt, moet je dan echt alles willen unlocken? Mijn antwoord is een dikke vette JA! Ik heb daar namelijk al voor betaald door de game te kopen. Het is base-game content in een full-priced game. Ik zou alles moeten kunnen unlocken en daar zou ik geen 2 jaar over moeten hoeven doen.

Hij heeft best een punt. Microtransacties zijn sowieso al kut maar horen zeker niet een verplichting te worden omdat alles vrijspelen anders niet te doen is. Hou echter wel in het achterhoofd dat dit dus door een gamer is gepost en misschien wat over-gedramatiseerd is.

Zijn jullie hier al tegenaan gelopen? Of horen jullie ook bij die 50% die al na de tweede week is afgehaakt?

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Ozzy
Ozzy
5 jaren geleden

Hoezo zou je er geen 2 jaar over willen doen om een spel uit te spelen??? Wtf is er miss met de gamers van tegenwoordig… Je koopt een spel van 60 euro om vervolgens er nog meer geld in te stoppen omdat je zelfs ingame nog te lui bent om moeite te doen???

Rene Katerberg
5 jaren geleden
Reply to  Ozzy

Te lui? Gamen is leuk hoor, maar 1800 uur in 1 game, grinden to the max? Gamen moet leuk zijn en veel games zijn na 1800 uur allang niet interessant meer. Dus ja, ik vind dat die beste man gelijk heeft. Een game moet binnen een redelijke tijd uit te spelen zijn, maar dat is in dit voorbeeld natuurlijk nooit de bedoeling geweest, vandaar de microtransacties en dat is nou juist het hele punt natuurlijk.

Martin
5 jaren geleden
Reply to  Rene Katerberg

Je hebt in For Honor het staal niet nodig om een goede speler te zijn. Dus zonder mt kan je het spel prima spelen.