De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

Ubisoft heeft afgelopen half jaar een aantal sterke titels afgeleverd. Zo bracht de uitgever onder andere The Crew Motorfest, Assassins Creed: Mirage en Avatar: Frontiers of Pandora. Drie games waar ik mij uitstekend mee vermaakt heb. De parel uit de Ubisoft-kroon heb echter ik afgelopen week pas gespeeld. Prince of Persia: The Lost Crown is game nummer 23 die ik van mijn backlog af mag strepen. En wat voor eentje!

Wat voor soort game is Prince of Persia: The Lost Crown?

Spelers die in de jaren ’90 ‘van de vorige eeuw’ opgegroeid zijn, zullen zonder twijfel één (maar waarschijnlijk meerderen) van de Prince of Persia games gespeeld hebben. De franchise kent een rijke geschiedenis en is voor menig speler het startpunt van hun hobby als gamer. Het laatste deel was echter alweer 14 jaar (!) geleden uitgebracht. Met de lancering van The Lost Crown (2024) staat de franchise weer terug op de kaart.

Prince of Persia: The Lost Crown is een metroidvania platformer die zich afspeelt in het oude Perzië. Spelers kruipen in de huid van Sargon, terwijl zij proberen een mysterie te ontrafelen en een machtsgreep te voorkomen. Als prins heb je de beschikking over een zwaard in een 2.5D wereld waar vijanden verslagen moeten worden. Naast platformen kent de game dus ook combat gameplay. De metroidvania-aspecten zien we terug doordat spelers gaandeweg nieuwe vaardigheden vrij spelen, waarmee de wereld groter en toegakelijker wordt en er nieuwe plekken bezocht kunnen worden. Wat begint als een simpele hack-and-slash game, mondt zodoende uit in een game met een enorme variatie in combat en platform-acties.

Credits

Zelfs met een Open Critic van 87/100 en een Critics Recommend-score van 96/100, vind ik dat Prince of Persia: The Lost Crown ondergewaardeerd is. De game ziet er fenomenaal goed uit, brengt een redelijk boeiend verhaal en weet vooral op een hele soepele manier verschillende gameplay elementen te combineren, waaronder metroidvania, platforming, combat en puzzelen. The Lost Crown stelt wat mij betreft op geen enkel vlak teleur. De game van Ubisoft weet te leveren en zal in zijn genre zeker mee dingen om de GOTY-titel van 2024. Absoluut de moeite waard om te spelen tot de credits rollen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties