De geruchten dat er een nieuwe Fable in de maak is, die zijn niet van gisteren. Al anderhalf jaar heerst het idee dat Playground Games met een nieuwe Fable bezig is, bijvoorbeeld. Nadat we vorige week ons enthousiasme niet konden bedwingen over een Twitteraccount dat gerelateerd zou zijn aan de serie, heeft Microsoft onlangs zijn handelsmerk voor Fable vernieuwd!

Het @fable Twitter account, welke onlangs is ontdekt, werd door Microsoft’s Aaron Greenberg vrij snel afgedaan als ‘standaard procedure’. Het veilig stellen van accountnamen op de diverse sociale netwerken betekent niet perse dat Microsoft daar actief wat mee doet.

Handelsmerk

Wat dat laatste betreft lijkt daar toch echt verandering in te komen. Op 26 juni is het handelsmerk ‘Fable’ vernieuwd. Althans, er is een aanvraag ingediend bij het Amerikaanse loket, waarop de aanvraag in behandeling is genomen. Net op tijd voor Xbox 20/20, in de tweede helft van juli, waarbij Microsoft zijn first-party titels voor de komende jaren uit de doeken doet.

Een uitsnede uit de applicatie van Microsoft voor het handelsmerk, de verschillende productgroepen waarin we mogelijk producten gaan zien waar de naam Fable aan hangt.

Nou is ook het vernieuwen van een handelsmerk op zichzelf helemaal niet zo opmerkelijk. Maar in dit geval staan er een paar details in de aanvraag. Onder de regel waar je moet opgeven of je ook al wat van plan bent te gaan doen met het handelsmerk, is ‘ja’ geschreven. Nadat je applicatie wordt goedgekeurd, kan deze tot vijf keer toe worden verlengd. Dat houdt in (heb ik begrepen) dat ze hier drie jaar mee vooruit kunnen. Microsoft heeft plannen met Fable en binnen drie jaar moeten we daar vrijwel zeker wat van gaan zien.

Met het antwoord dat Microsoft op deze vraag heeft gegeven, wordt ook van hen verwacht dat ze met het merk aan de gang gaan, zoals het ontwikkelen van een game.

Screenshot van het geannuleerde Fable Legends

Ingevulde vacature

Om nog wat extra kolen op het vuur van de geruchtentrein te gooien komt Jenny Brewer, Playground Games versterken. Playground Games kennen we natuurlijk van de Forza Horizon-serie, maar die dus in de geruchten wordt verbonden aan een mogelijk deel in de Fable-franchise. Jenny is een voormalig medewerker van Lionhead Studios, de fantastische studio achter o.a. Black & White, Fable en het geannuleerde Fable Legends. Jenny ontwikkelt gebruikersomgevingen, ze is UI designer. Denk aan hierbij aan de menu’s in een game en het mogelijk maken van slimme interacties in zo’n menu. Hoewel haar achtergrond een reden kan zijn voor haar aanstelling, zijn haar kennis en vaardigheden natuurlijk veel breder inzetbaar.

Alles bij elkaar moet het wel gek lopen als we niet binnenkort wat meer gaan zien van een nieuwe Fable. Sowieso wordt het nu wel tijd dat we wat meer gaan zien over de eerder genoemde triple A-game van Playground. Als je alle signalen samenvoegt, zou het mij verbazen als het niet om Fable gaat. Als je het mij vraagt zien we hier over drie weken voor het eerst echt wat van, op 23 juli. Dat is de vermoedelijke datum dat Xbox 20/20 wordt uitgezonden. Een volwaardige game, een nummer 4, is natuurlijk waar we op hopen… maar het kan natuurlijk ook om wat anders gaan.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Orajnemonster
Orajnemonster
2 jaren geleden

Hype! Nostalgie, de goeie tijd van peter molyneux..