Volgens verschillende bronnen, althans. Officieel is er nog niks bekend gemaakt.

Onder de noemer Xbox 20/20 zouden we vanaf mei eigenlijk maandelijks nieuwe beelden krijgen te zien van software, games of de aanstaande console(s) zelf. Hoewel ik er persoonlijk best enthousiast over ben, is de eerste 20/20 showcase een beetje lauwtjes ontvangen. Men had er meer van verwacht.

Misschien is dat de reden dat Microsoft in juni heeft besloten helemaal niks te tonen. Juli, daar heeft onze geliefde tech-gigant haar peilen nu op gericht. Wat Microsoft parten heeft gespeeld is dat ze bij hun vorige show verkeerde verwachtingen hebben geschept. Er werd minder gameplay getoond dan verwacht. De meerwaarde van de nieuwe hardware is niet voldoende duidelijk geworden uit de beelden. En ook is het kaliber van de getoonde titels misschien wat tegengevallen na toch wel erg positieve berichten vanuit het MS kamp.

Ik ga er dan ook blanco in, in juli. Waar eerdere berichten meldden dat je rekening moest houden met de tweede helft van juli, is tot een paar dagen geleden de week van de 20e getipt. Inmiddels wordt er dan ook een datum genoemd. Op 23 juli gaan we beelden zien van onder andere Halo Infinite, Fable 4, Forza Motorsport 8. Halo moet de headliner worden, melden dezelfde bronnenc (VideoGamesChronicle, VentureBeat).

Ik wil best nog wat namen noemen, waarvan ik het vermoeden heb dat ze getoond gaan worden. Maar met het scheppen van verwachtingen rond de shows van Microsoft, zoals Xbox 20/20 of Inside Xbox in het algemeen, hebben we nou niet hele goede ervaringen. Dan is het weer raak, en dan missen ze weer een paar keer. Maar laten we eerlijk zijn, als ze hem een keer lekker willen raken, dan is het nu wel echt tijd voor die homerun. Ze hebben hun kaarten geschud. Met alle diensten en programma’s die ze in het leven hebben geroepen, is naar dit moment toegeleefd. De lancering van de Series X (en… S?).

Microsoft gaat all-in.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments