Er zijn heel veel gamers die dolgraag een nieuwe Fable zouden zien. Wanneer er heel veel mensen iets graag willen, dan gaan ze verbanden zien en zo ontstaan er geruchten en deze willen we jullie dan ook niet onthouden.

Het is alweer 8 jaar geleden dat we Fable 3 mochten verwelkomen op de Xbox 360 en dat is dus echt veel te lang geleden. De studio achter Fable, Lionhead, bestaat inmiddels niet meer en we weten ook allemaal nog wel wat er met Fable Legends is gebeurd. Precies, die kwam niet.

Desondanks is er wel nog altijd hoop voor een nieuw deel in de serie. Phil Spencer zei tijdens de E3 van 2016 namelijk dat er nog wel een toekomst voor Fable zou kunnen zijn. Daar bovenop lekte er eerder deze week al iets uit over een project genaamd ‘Wisdom’ dat door een Britse studio ontwikkeld zou worden.

Wie o wie?

Voormalig Lionhead Engine Programmer Don Williamson liet gister op Twitter weten dat hij erachter is welke studio nu met Fable 4 in de weer is. Ook zei hij dat het een ‘interessante keus’ is.

Mmm ok, having no inside information, I totally know who’s building Fable 4 now. Interesting choice…

Deze tweet heeft hij inmiddels verwijderd en vervangen door een tweet waarin hij zegt dat zijn vorige bericht puur speculatie was. Voordat dit bericht verwijderd is kwam er nog wel een vraag op. Of het namelijk om een studio uit Brighton ging.

In Brighton zit namelijk de studio Electric Square en die zijn wel bezig met een titel voor Microsoft. Volgens Williamson zijn zij het echter niet.

Een andere studio die het dan zou kunnen zijn is Playground Games, je weet wel, van Forza Horizon. Deze studio is onlangs druk bezig geweest met het werven van personeel voor een triple-A open wereld-RPG. Men ging ervan uit dat ze met een compleet nieuwe IP aan de slag zouden gaan omdat ze spraken over ‘een totaal nieuwe triple-A open wereld-RPG’, maar onlangs hebben ze deze tekst aangepast naar ‘een opwindende, grootschalige open wereld actie/RPG-titel.

Zelfs al zou het allemaal kloppen, dan nog hoeven we voorlopig niks te verwachten. Het project van Playground Games zit nog in een vroege fase en laat dus nog wel even op zich wachten. Ook heeft Microsoft nog niks van zich laten horen. Neem dit bericht dus lekker met een korrel zout en wacht het gewoon lekker af. Als er wel meer nieuws is laten we jullie dat gewoon weten.

Zit er nog iemand met smart te wachten op een nieuwe Fable?

 

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
VaSaMiAn
VaSaMiAn
5 jaren geleden

Fable 4 zou super zijn voor op de XO. En is dan ook meteen terug een exclusieve game.